Melih Altınok Sabah Gazetesi

Nişantaşı’nda bir hayalet geziyor

İstanbul'un en lüks semtlerinden Nişantaşı'nın sokaklarına bakılırsa HDP, CHP'ye tur bindirmiş durumda. Sözcü gazetesinin tezgâhların ilk sırasını kapladığı Teşvikiye'de...

09 Mayıs 2015 | 895 okunma

İstanbul'un en lüks semtlerinden Nişantaşı'nın sokaklarına bakılırsa HDP, CHP'ye tur bindirmiş durumda. Sözcü gazetesinin tezgâhların ilk sırasını kapladığı Teşvikiye'de, Valikonağı'nda gökyüzü HDP bayraklarından adeta görünmüyor. Birisi bu tabloyu bana yıllar önce çizse ciddiye bile almazdım. Şimdiyse gülüyorum. 
Peki, ne oldu da Türkiye'de bina başına düşen Türk bayrağı sayısının en yüksek olduğu bu semt bir anda sarıya kırmızıya yeşile kesildi? Düne kadar kitlesel katılımlarla en coşkulu Onuncu Yıl marşlarının okunduğu sokaklarda şık hanımlar ve beyler arasında "Serhildan Jiyane" şarkılarına eşlik edenlere rastlanıyor? 
Birinci ihtimal, apartman görevlisinin eşiyle Kürtçe konuşmasından bile rahatsız olan jet sosyetemizin refleksleri hâlâ yerli yerinde duruyor durmasına. Buna karşın haziran seçimleri için hedef büyüten HDP, en zayıf olduğu bölgelere yüklenme kararı aldı. İşe de Nişantaşı'ndan başladı.
Evet, pek gerçekçi değil. Zira partinin asıl tabanı olan İstanbul'daki Kürtlerin oyları çantada keklik değil. Zira Selahattin Demirtaş'ın Taksim'i Kâbe'ye benzetmesi ya da "Allah Türkçe bilmiyor mu" türünden çıkışlarıyla muhafazakâr Kürt seçmen nezdindeki geçici kredisini tükettiği aşikâr. Yani ya tutarsa semtlerde zar atacak lüksleri yok. O halde ikinci olasılığın gerçek olma ihtimali daha yüksek. Nedir o ihtimal? Evet, İstanbul sosyetesi heval olmuş! 

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Jet yakıtı meselesi 29 Nisan 2024 | 934 Okunma Bilmem ‘Bizim üniversitelilerde tık yok’ diyenler utanırlar mı? 28 Nisan 2024 | 474 Okunma Geçti o günler cancağızım 27 Nisan 2024 | 519 Okunma Bu konuyu da gündeme getirir misiniz Özgür Bey? 26 Nisan 2024 | 3.241 Okunma Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.798 Okunma