Melih Altınok Sabah Gazetesi

Nereye bakıyorsunuz Erdoğan Bey?

Sabah Gazetesi Yazarı Melih Altınok'un bugünkü (24.06.2022)''Nereye bakıyorsunuz Erdoğan Bey?'' başlıklı yazısı.

24 Haziran 2022 | 2.513 okunma

Marmaris'teki orman yangınları siyasetin ilk gündemi.
Pek çok bakan bölgede. Gıda tartışmalarında çok görünmediği için eleştirdiğim Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci bu kez göz doldurdu. Krizi yerinde yönetti. Anında ve samimi bilgilendirmelerle kamuoyunu aydınlattı, rahatlattı.
Hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan bile çarşamba günü yoğun programı arasında bir fırsatını bulup bölgeye gitmeyi ihmal etmedi. Havadan söndürme çalışmalarını takip etti.
İlerleyen saatlerde Aydın'a doğru giden ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da Marmaris'e uğrayacağı duyuruldu.
Ancak CHP'li Erdoğan Toprak'ın Twitter hesabından yaptığı şu açıklama önümüze düştü:
"Marmaris yanıyor! Recep Tayyip Erdoğan gidiyor diye Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile yangın bölgesine gitmemize engel oldular. Dalaman'a uçuş izni vermediler. Bu yasak demokrasiye sığar mı? Devlet geleneği bu mudur? Engel tanımıyoruz. Selçuk üzerinden Marmaris'e gidiyoruz. Halkımızın yanındayız!"

Bizler hükümet yetkililerden bir açıklama gelmesini beklerken Toprak'ın sözlerine cevap bizzat partisinden geldi.
Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi ve Genel Başkan Başdanışmanı Deniz Demir, söz konusu iddiaların gerçek olmadığını belirterek, "Dalaman'a iniş izni verilmediği iddiası doğru değil. Aydın programımız olduğu için Adnan Menderes Havalimanı'na indik. Akşam 19.00 gibi Marmaris'te olmayı planlıyoruz. Bu konuda çıkanhaberler asparagas" dedi.
Tanımayanlar için asparagas Erdoğan Bey'in bir trol olmadığını hatırlatayım. Kendisi CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili.
CHP'yi yöneten aklın, aklına başvurduğu, seçmenin de kendini temsil etsin diye vekâletini verdiği 62 yaşında koskoca bir adam.
Beyefendiyi, yukarıdaki fotoğrafta, Genel Başkanı Kemal Bey "Hükümet buraya niçin tek bir helikopter bile göndermiyor" diye sorduğu esnada sesi işitilen yangın söndürme helikopterine bakarken görüyorsunuz.
Yanılıyor muyum Erdoğan Bey?
Yoksa ufacık bir özür dilemeden, düzeltme ihtiyacı bile duymadan sildiğiniz tweet'in çok yayılmamış olması için dua mı ediyordunuz?

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Jet yakıtı meselesi 29 Nisan 2024 | 1.113 Okunma Bilmem ‘Bizim üniversitelilerde tık yok’ diyenler utanırlar mı? 28 Nisan 2024 | 478 Okunma Geçti o günler cancağızım 27 Nisan 2024 | 519 Okunma Bu konuyu da gündeme getirir misiniz Özgür Bey? 26 Nisan 2024 | 3.241 Okunma Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.798 Okunma