Melih Altınok Sabah Gazetesi

Muhalefetin parazitleri

Ak Parti dün, çok tartışılan cinsel istismar konusundaki yasa önerisini geri çektiğiniaçıkladı. Ben bu gelişmeyi olumlu ve emsal oluşturması açısından umut verici buluyorum. Konu...

23 Kasım 2016 | 391 okunma

Ak Parti dün, çok tartışılan cinsel istismar konusundaki yasa önerisini geri çektiğiniaçıkladı.
Ben bu gelişmeyi olumlu ve emsal oluşturması açısından umut verici buluyorum.
Konu ilk gündeme geldiğinde de "Kaş yapayım derken göz çıkartma yasa tasarısı" başlıklı yazımda (19 Kasım) eleştirilerimi sıralamış ve hükümetin kamuoyundan gelen tepkilerigörmesi gerektiğini söylemiştim.
Cumhurbaşkanı Erdoğan da siyaset üstü ülke liderliği pozisyonunun hakkını vererek önceki gün konuyla ilgili bir açıklama yaptı.
Hükümetin tasarıyla ilgili "toplumun değişik kesimlerinden gelen eleştiri ve önerileri" dikkate almasında fayda gördüğünü söyledi.
Bu gelişme bizlere bir kez daha gösterdi ki, iktidara yönelik önyargısız, sağlamgerekçeleri olan ve toplumsal desteğe sahip eleştirilerden bir sonuç almak pekâlâ mümkün.
Tıpkı kararlılıkla yürütülen FETÖ ya da PKK terörü ile mücadelede olduğu gibi... Ülkenin ve devletin bu virüslerden temizlenmesi için nihayet başlatılan tasfiye sürecinde sabote etmeye, aksatmaya değil, hakkaniyeti sağlamaya yönelik eleştiriler dikkate alınıyor.
Örneğin daha dün, OHAL kapsamında TSK'dan 1988 kişi, Emniyet'ten 7586 kişi ihraç edildi. Kamu kurumlarında görevli 5434 kişi görevden uzaklaştırıldı.
Buna karşın, daha önce ihraç edilen 157 kişi de mesleğe iade edildi.
Siz muhalefeti kırıp dökmeye endeksleyip, eleştiri hak eden konuları bile kör dövüşüne çeviren lüzumsuzlara bakıp enseyi karartmayın.
Kimsenin ısrarla kulaklarını kapadığı falan yok. Yeter ki seçmenler olarak bizler, iktidarı sağır etmeyi değil, diyaloğa çağırmayı hedefleyen bir tarzı muhalefeti kararlılıkla sahiplenelim.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mangal 01 Mayıs 2024 | 318 Okunma Jet yakıtı meselesi 29 Nisan 2024 | 1.173 Okunma Bilmem ‘Bizim üniversitelilerde tık yok’ diyenler utanırlar mı? 28 Nisan 2024 | 485 Okunma Geçti o günler cancağızım 27 Nisan 2024 | 521 Okunma Bu konuyu da gündeme getirir misiniz Özgür Bey? 26 Nisan 2024 | 3.241 Okunma