Melih Altınok Sabah Gazetesi

Linç varsa gerçeğin hiç önemi yok

Sabah Gazetesi Yazarı Melih Altınok'un bugünkü (09.12.2022)''Linç varsa gerçeğin hiç önemi yok'' başlıklı yazısı.

09 Aralık 2022 | 471 okunma

Kamuoyu, 6 yaşında evlendirildiğini iddia edilen H.K.G. isimli bir kadının hikâyesiyle infial halinde.
Bildiğiniz üzere her şey Birgün gazetesindeki H.K.G.'nin gelinlikle çekilmiş fotoğrafının da kullanıldığı haber üzerine başladı...
Sokakta gösteriler yapılıyor. Muhalefet vekilleri de, Aile Bakanı başta olmak üzere AK Partili yöneticiler de olayı sırayla kınıyorlar.
Ahmet Hakan'ın dün yazdıkları da medyadaki genel havayı özetliyor:
"İsmailağa'ya yakın vakfın başkanı olan bir adamın 6 yaşındaki kız çocuğunu 29 yaşındaki bir adamla evlendirdiğini öğrendiğim andan itibaren... Sürekli, 'Böyle bir olay nasıl olabilmiş? Bu nasıl vakıf? Bu adam nasıl İslami çevrelerin içinde barınabilmiş?' diye hayretler içindeyim."
Evet, iddianame henüz kabul edilmiş olsa da davayla ilgili hüküm yine peşinen verilmiş durumda. Herkes kendince bir yere bağlıyor, mesajını veriyor.
Peki ya suçlanan tarafın itirazları, söyledikleri?
H.K.G.'yi 6 yaşında evlendirmekle itham edilen baba Y.S.G. "Kızım medeni kanunun reşit saydığı yaşta evlenmiştir" diyor. H.K.G.'nin kız kardeşleri, medyada yer alan gelinlikli fotoğraflardan kendilerinin de çektirdiğini söylüyorlar. Hafızlık törenlerinde kız çocukları için böyle bir gelenek varmış sanırım.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Jet yakıtı meselesi 29 Nisan 2024 | 1.146 Okunma Bilmem ‘Bizim üniversitelilerde tık yok’ diyenler utanırlar mı? 28 Nisan 2024 | 478 Okunma Geçti o günler cancağızım 27 Nisan 2024 | 519 Okunma Bu konuyu da gündeme getirir misiniz Özgür Bey? 26 Nisan 2024 | 3.241 Okunma Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.798 Okunma