Melih Altınok Sabah Gazetesi

Kökü atide bir darbe mazisi

Olmuş ne kadar darbe varsa cansiperane savunan tüm kalemler ve gazeteler bizimle dalga geçer gibi Evren'in ardından beddualar okudular. Oysa dün bir yana, bugünlerine bakmak bile riyakarlıklarını anlamaya yeter de artar bile. Cemaat'in dümen...

12 Mayıs 2015 | 412 okunma

Olmuş ne kadar darbe varsa cansiperane savunan tüm kalemler ve gazeteler bizimle dalga geçer gibi Evren'in ardından beddualar okudular.
Oysa dün bir yana, bugünlerine bakmak bile riyakarlıklarını anlamaya yeter de artar bile.
Cemaat'in dümen suyunda, sandıkta yenilmeyen iktidarı siyaset dışı yöntemlerle devirmeyi meşru sayanlar onlar değil mi?
İçlerinden bazıları da 12 Eylül'de askere verdikleri utanç verici desteği siyaset kurumunun beceriksizliğine bağlıyorlar.
Siyasetçiler ülkeyi yönetemediği için askerin yönetime el koyması doğalmış!
"Silahlı kuvvetlerin emir-komuta zinciri içinde yönetime tümüyle el koyması yağmurun yağması gibi, doğal bir olaydır! Kuraldır, belli nedenler belli sonuçlar doğurur. Devlet devlet olmaktan çıkar, parlamento on beş gün içinde seçilmesi gereken cumhurbaşkanını seçemez ve ülke baştan başa örtülü bir iç savaşın kanlı arenasına dönüşürse, Silahlı Kuvvetler'in yönetime el koymasından daha doğal ne olabilir ki? Sonuç şaşırtıcı değildir."
Evet, darbeyi "şaşırtıcı" bulmayan bu satırların sahibi şaşırtıcı şekilde rahmetli Uğur Mu

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yine kurmuşsunuz koalisyonu! 05 Mayıs 2024 | 450 Okunma Kral Faysal’dan Erdoğan’a... 04 Mayıs 2024 | 713 Okunma Yanına Namık Tan’ı da verin! 03 Mayıs 2024 | 1.410 Okunma Mangal 01 Mayıs 2024 | 402 Okunma Jet yakıtı meselesi 29 Nisan 2024 | 1.182 Okunma