Melih Altınok Sabah Gazetesi

İkiz kulelerin sırrı çözülmeden ABD’ye de dünyaya da huzur yok

9 Eylül saldırıları ABD tarihindeki en ciddi kırılma noktası. Bu tarihten sonra ABD savaş mekanizması adeta yavrusunu yiyen bir canavara dönüştü. Öyle ki, 2. Dünya Savaşı zaferinin ardından Soğuk...

29 Ocak 2024 | 0 okunma

9 Eylül saldırıları ABD tarihindeki en ciddi kırılma noktası.
Bu tarihten sonra ABD savaş mekanizması adeta yavrusunu yiyen bir canavara dönüştü.
Öyle ki, 2. Dünya Savaşı zaferinin ardından Soğuk Savaş'ın kapısını aralayan McCarthycilik, ABD'deki müesses nizamın milenyum için uygulamaya koyduğu yeni dünya düzeninin yanında masum kalır.




Saldırının, yalnızca Afganistan'daki, Irak'taki, Libya'daki yüzbinlerce insanın öldüğü, hayatının kaydığı ve hala etkileri devam eden işgallere altlık yapılmasından bahsetmiyorum. O günden sonra ABD'de dahil tüm dünya, içi tehdit algısıyla olağanüstü hale geçti. İslam'a, doğululara, Afrikalılara karşı güvenlik paranoyası görülmedik şekilde tırmandı. X-ray uygulaması tüm dünyayı o zaman sarmaya başladı meslea.
Saldırının, resmi tarihe geçtiği gibi gerçekleşmediğini, olayda ABD'deki derin güçlerin de parmak olduğunu iddia edenlerin başı hala fena belaya giriyor.
...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidardan istenenleri anladık, peki ya CHP ne verecek? 08 Mayıs 2024 | 624 Okunma Teke zortlatması 06 Mayıs 2024 | 1.104 Okunma Yine kurmuşsunuz koalisyonu! 05 Mayıs 2024 | 506 Okunma Kral Faysal’dan Erdoğan’a... 04 Mayıs 2024 | 719 Okunma Yanına Namık Tan’ı da verin! 03 Mayıs 2024 | 1.426 Okunma