Melih Altınok Sabah Gazetesi

İdam bumerangdır

Emine Bulut cinayetinin ardından idam konusu yeniden gündemimizde. Bu tartışma doğal olarak siyaset cephesinde de karşılık buluyor.

31 Ağustos 2019 | 4.854 okunma

Konuyla ilgili Rusya dönüşü konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da dün şu açıklamayı yaptı: "Bu konuda Adalet Bakanlığımız gerekli çalışmaları zaten yaptı. Parti içi çalışmalarımız da aynı şekilde devam ediyor. Ben çok kesin bir şey söyledim. Eğer parlamentomuz, idam konusunda kararını verirse geleceği yer Cumhurbaşkanlığı. Ben bunu onaylarım, hiç düşünmem. Bu konuda vicdanım da rahat. Çünkü yavrusunun gözleri önünde öldürülen annenin hakkı ağırlaştırılmış müebbetle ödenmez "
Erdoğan'ın konuşmasında işaret ettiği Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de konuyla ilgili şunları söyledi:
"İdam konusunda, bu tür fiillere karşı kamuoyunda, toplumda uzun zamandır bir beklenti, talep dillendirilmektedir... Bu konu, parlamentonun vereceği bir karardır, anayasa değişikliği gerektiren bir konudur. Parlamento bu konuda bir düzenleme yaparsa Sayın Cumhurbaşkanımız da o tutumunu bir kez daha söylemiştir. Umarız, bu tür fiillere karşı hak edilen cezalar, gecikmeksizin verilir..."

***

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kral Faysal’dan Erdoğan’a... 04 Mayıs 2024 | 583 Okunma Yanına Namık Tan’ı da verin! 03 Mayıs 2024 | 1.402 Okunma Mangal 01 Mayıs 2024 | 402 Okunma Jet yakıtı meselesi 29 Nisan 2024 | 1.181 Okunma Bilmem ‘Bizim üniversitelilerde tık yok’ diyenler utanırlar mı? 28 Nisan 2024 | 493 Okunma