Melih Altınok Sabah Gazetesi

Göz göre göre soykırım

ABD başta olmak üzere Batı dünyası, İsrail'in bir terör saldırısına cevap verdiğini ve dolayısıyla "sert" olabileceğini söylüyor. İsrail'de konuşan ABD Savunma Bakanı Austin, "Şu an tarafsız...

14 Ekim 2023 | 262 okunma

ABD başta olmak üzere Batı dünyası, İsrail'in bir terör saldırısına cevap verdiğini ve dolayısıyla "sert" olabileceğini söylüyor.
İsrail'de konuşan ABD Savunma Bakanı Austin, "Şu an tarafsız olma zamanı değil. Hamas kasıtlı olarak sivilleri hedef alıyor. İsrail gibi demokrasiler bunu yapmaz" diyor.
Oysa İsrail ordusunun, Hamas'ın cumartesi günkü saldırısından saatler sonra başlayan operasyonunda hedef alınan ve öldürülen binlerce kişi de sivil.



Tel Aviv'in bundan sonrasına dair planıysa "terör" tanımını fazlasıyla aşıyor. İsrail, Gazze Vadisi'nin kuzeyinde yaşayan herkesin önümüzdeki 24 saat içinde Gazze'nin güneyine geçmesi için uyarılar yapıyor. 1 milyondan fazla sivilden bahsediyoruz. Dar bir koridordan bunca insanın bu kadar kısa sürede nakli başta izdiham olmak üzere büyük tehlikeler barındırıyor.
ABD'nin ardından İngiltere'nin de bölgeye uçak gemisi göndermek için sıraya girmesi...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Saraçhane medyası Erdoğan’ı unuttu 15 Mayıs 2024 | 1.021 Okunma İhale ‘155’i ararım’ dayıya kalmasın da 12 Mayıs 2024 | 596 Okunma Halk siyasette yumuşamaya nasıl bakıyor? 11 Mayıs 2024 | 251 Okunma Muhalif medyada ganimet paniği 10 Mayıs 2024 | 830 Okunma İktidardan istenenleri anladık, peki ya CHP ne verecek? 08 Mayıs 2024 | 630 Okunma