Melih Altınok Sabah Gazetesi

Ekrem İmamoğlu Binali Yıldırım’a karşı!

23 Haziran seçimlerinde tekrar karşı karşıya gelecek olan Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu, bugüne değin tek başlarına pek çok televizyon programına çıktılar..

25 Mayıs 2019 | 2.815 okunma

Adayların videolarına şöyle bir göz attım. Hafızamı zorladım...
Kritik dönemlerde siyasilerimizle teke tek röportajlar yapmış bir televizyoncu olarak, Yıldırım ve İmamoğlu'nun performansları için şunları söyleyebilirim.
Bir defa Binali Yıldırım'ın sakinliği dikkat çekici şekilde hissediliyor. Sunucuyu da seyirciyi de germiyor. Samimi espriler yapıyor. Şive komiğine düşmeden Anadolu ağızlarını ustalıkla kullanıyor. Muhatabının yüzüne gözlerini dikerek ya da bakışlarını kaçırarak değil ayarında bir zamanlamayla bakıyor. Bazen gülüyor, üzüldüğünü göstermekten çekinmiyor. Bu ona rahat, güvenli, büyüklerim kızacaklar ama "cool" bir hava veriyor.
Kısacası, yıllardır siyaset sahnesinde gördüğümüz Binali Bey'in imajında bu seçimde de değişlik yok. Ancak son dönemlerde kıyafetlerinin çok daha özenle seçildiği de gözlerden kaçmıyor.
Ekrem İmamoğlu'na gelince...

***

Elbette İmamoğlu'na Binali Bey kadar aşina değiliz. İstanbullu bir seçmen olarak ben de kendisini adaylığı süresince tanıma fırsatı buldum. Beylikdüzü Belediye Başkanı olarak da adını duymamıştım.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Trump umuttu, havucu görünce cozuttu 19 Mayıs 2024 | 1.888 Okunma Darbeci darbecidir 18 Mayıs 2024 | 629 Okunma Burcu Hanım herkesi aptal yerine koyuyor 17 Mayıs 2024 | 3.073 Okunma Saraçhane medyası Erdoğan’ı unuttu 15 Mayıs 2024 | 1.049 Okunma İhale ‘155’i ararım’ dayıya kalmasın da 12 Mayıs 2024 | 599 Okunma