Melih Altınok Sabah Gazetesi

Dışarıdan nasıl göründüğünüzü bir bilseniz

Sinirlendiği için kavgaya tutuşan, tartışan insanların telefonlarına sarılıp olan biteni bir yönetmen hassasiyetiyle kaydetmeleri bana trajikomik geliyor. Black Mirror dizisinin yıllar önceki bir bölümünde de dünya...

02 Eylül 2023 | 441 okunma

Sinirlendiği için kavgaya tutuşan, tartışan insanların telefonlarına sarılıp olan biteni bir yönetmen hassasiyetiyle kaydetmeleri bana trajikomik geliyor.
Black Mirror dizisinin yıllar önceki bir bölümünde de dünya aynen böyle tasvir edilmişti. Ancak orada zombiler, hipnoz altında görünüyorlardı. Bizimkiler gayet "bilinçli!".
Görüyorsunuz, herkes elindeki telefonla önce sosyal medyada görülecek mahkemeyi kazanmak için delil toplama peşinde.
Sonrasında da zaten yargı devreye giriyor. Ivır zıvır itişmeler kakışmalar dava konusu oluyor.
Verilen kararlarda sosyal medyadaki yargısız infazların ne kadar etkili olduğu ise üzerinde ciddiyetle durulması gereken bir konu.
Elbette bu kolektif delilik de geçecek. İleride dönüp hâlimize güleceğiz. Ancak yükselen modanın toplumsal dokumuza ve kamuoyunun güven hissine verdiği zararın neresinden dönsek kârdır.
İlgililer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün adli yıl açılışında yaptığı uyarıyı kulaklarına küpe yapmalılar:
"Adalet mahkeme salonlarında tecelli eder. Sokağa, televizyon ekranlarına ve sosyal medya...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Darbeci darbecidir 18 Mayıs 2024 | 536 Okunma Burcu Hanım herkesi aptal yerine koyuyor 17 Mayıs 2024 | 3.069 Okunma Saraçhane medyası Erdoğan’ı unuttu 15 Mayıs 2024 | 1.046 Okunma İhale ‘155’i ararım’ dayıya kalmasın da 12 Mayıs 2024 | 597 Okunma Halk siyasette yumuşamaya nasıl bakıyor? 11 Mayıs 2024 | 251 Okunma