Melih Altınok Sabah Gazetesi

CHP kazanmayı öğrendi mi?

CHP'nin yıllar sonra yerel seçimlerden birinci parti olarak çıkması, sandıkta rakibi Ak Parti'yi ilk kez 2 puan geride bırakması muhalefet cephesinde umut yarattı. CHP'li belediye başkanlarının dualarla makama oturmaları...

13 Nisan 2024 | 0 okunma

CHP'nin yıllar sonra yerel seçimlerden birinci parti olarak çıkması, sandıkta rakibi Ak Parti'yi ilk kez 2 puan geride bırakması muhalefet cephesinde umut yarattı.
CHP'li belediye başkanlarının dualarla makama oturmaları, kavgacı bir üslüp yerine uzlaşı arayacaklarını söylemeleri, Özgür Özel'in sağ duyulu açıklamaları da CHP'nin daha rasyonel bir siyaset izleyeceği yorumlarını besliyor.
Başarırsa ne ala.



Ancak seçmenin bu stratejiye inanması, samimi bulması, CHP'li aktörleri tehdit olarak görmekten vazgeçmesi bugünden yarına olacak iş değil. Bu uzun soluklu bir süreç. Bakacak, görecek, izleyecek. Aksi olsa, partiler arası seçmen geçirgenliği bu kadar hızlı olsa, Beyoğlu'nu CHP değil AK Parti kazanırdı mesela. Sandık sonuçları bize seçmenin Ak Partili adayın Atatürk'ün evinin bahçesindeki restorasyon çalışmalarını vs. sahici bulmadığını ve aslı varken suretine gitmediğini gösteriyor.
Kaldı ki CHP'nin seçimlerde ittifak yaptığı DEM adeta bir...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Saraçhane medyası Erdoğan’ı unuttu 15 Mayıs 2024 | 380 Okunma İhale ‘155’i ararım’ dayıya kalmasın da 12 Mayıs 2024 | 592 Okunma Halk siyasette yumuşamaya nasıl bakıyor? 11 Mayıs 2024 | 248 Okunma Muhalif medyada ganimet paniği 10 Mayıs 2024 | 828 Okunma İktidardan istenenleri anladık, peki ya CHP ne verecek? 08 Mayıs 2024 | 629 Okunma