Melih Altınok Sabah Gazetesi

Bahçeli halkın frekansını bu kez yakaladı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın en müzmin rakiplerinin bile hakkını verdiği bir gerçek var. O da Erdoğan'ın siyaseten doğruculuğa ve seçkin azınlığın yaygarasına prim vermeden halkın sessiz...

19 Mart 2016 | 1.481 okunma

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın en müzmin rakiplerinin bile hakkını verdiği bir gerçek var. O da Erdoğan'ın siyaseten doğruculuğa ve seçkin azınlığın yaygarasına prim vermeden halkın sessiz çoğunluğunun frekansını yakalaması.
Bu, bir iddianın ötesinde, Erdoğan'ın girdiği her seçimden zaferle çıkıp bugün Türkiye'nin tepe makamındaki en meşru siyasi aktör olarak konumunu muhafaza etmesiyle de doğrulanan somut bir vaka.
Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasıyla birlikte AK Parti'nin rakipleri arasında bir rahatlama olduğu herkesin malumu. Ancak parlamento aritmetiğinden de anlaşılacağı üzere hiçbiri bu fırsatı iyi değerlendiremedi.
Son günlerde MHP'de bu konuda bir atılım dikkatleri çekiyor. 7 Haziran sonrası ayağına gelen topları anlaşılmaz şekilde taca atan Bahçeli, adeta o günlerin acısını çıkarıyor. Dış politika söz konusuysa siyasi farklılıkların talileşmesi gerektiğini, önceliğin Türkiye'nin ulusal çıkarları olduğunu açıkça ortaya koyuyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mangal 01 Mayıs 2024 | 397 Okunma Jet yakıtı meselesi 29 Nisan 2024 | 1.177 Okunma Bilmem ‘Bizim üniversitelilerde tık yok’ diyenler utanırlar mı? 28 Nisan 2024 | 488 Okunma Geçti o günler cancağızım 27 Nisan 2024 | 521 Okunma Bu konuyu da gündeme getirir misiniz Özgür Bey? 26 Nisan 2024 | 3.241 Okunma