Melih Altınok Sabah Gazetesi

Ankara-İstanbul otobanında neler oluyor?

Hafta sonu Bodrum, İzmir, Ankara ve İstanbul güzergâhında otomobille uzun bir yolculuk yaptım. Alışılmış rotanın dışına çıkıp zaman zaman köy yollarını da kullandım, otobanı...

21 Ağustos 2017 | 3.504 okunma

Hafta sonu Bodrum, İzmir, Ankara ve İstanbul güzergâhında otomobille uzun bir yolculuk yaptım.
Alışılmış rotanın dışına çıkıp zaman zaman köy yollarını da kullandım, otobanı da...
Otobüslerde, çok sarsılmamak için teker üstü koltuğun tercih edilmediği o eski günleri anımsayanlar açısından çift şerit standardı, aydınlık yollar, tüneller, köprüler gerçekten hayret verici. Hatta otoyol altyapımızın pek çok Avrupa ülkesinden daha iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
Ah bir de şu son dönemlerdeki otobanda kontak kapatma geleneği başlamasaydı!
Örneğin dün otobanın Sapanca mevkiinde binlerce araç bir buçuk saati aşkın bir süre beklemek zorunda kaldık. Kilometrelerce kuyruk oluştu.
Ne bir uyarı ne bir açıklama...
Vatandaşlar tuvalet ihtiyaçlarını bile yolun kenarında gidermek zorunda kaldılar. Hastalar, yaşlılar kim bilir neler çekti? İşin garibi trafik açıldığında yolda bu tıkanıklığı gerekçelendirecek bir çalışma, kaza, hatta izi bile yoktu.
Bu tek örnek olsa "aksilik" der üzerinde durmazdım. Ancak vatandaşlardan bu konuda sık sık şikâyet geliyor. Geçtiğimiz günlerde Ankara'daki Ak Parti kongresini izledikten sonra İstanbul'a dönerken de aynı şekilde kontak kapatmıştık.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mangal 01 Mayıs 2024 | 317 Okunma Jet yakıtı meselesi 29 Nisan 2024 | 1.173 Okunma Bilmem ‘Bizim üniversitelilerde tık yok’ diyenler utanırlar mı? 28 Nisan 2024 | 485 Okunma Geçti o günler cancağızım 27 Nisan 2024 | 519 Okunma Bu konuyu da gündeme getirir misiniz Özgür Bey? 26 Nisan 2024 | 3.241 Okunma