Melih Altınok Sabah Gazetesi

Ahmet’in ve Nagehan’ın Atatürkçülüğünden Doğu Bey’in liberalliğine sığınırım

Ahmet Hakan ve Nagehan Alçı, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in "Taliban, Mustafa Kemal Paşa'nın Türkiye'de yaptığı gibi Afganistan'ın Kurtuluş Savaşı'nı başardı" sözleri üzerine...

21 Ağustos 2021 | 874 okunma

Ahmet Hakan ve Nagehan Alçı, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in "Taliban, Mustafa Kemal Paşa'nın Türkiye'de yaptığı gibi Afganistan'ın Kurtuluş Savaşı'nı başardı" sözleri üzerine veryansın ediyorlar.


Öyle ki sinirlerine hâkim olamayan Nagehan, Perinçek'in yüzüne karşı "Acaba insanları çıldırtmaya mı çalışıyorsunuz?" diyerek patlamış... Her yerde haberdi.
Ahmet ise köşesinde "Ilımlı Yılmaz Özdil" pozlarıyla Perinçek'e "Bir Atatürkçü böyle konuşmaz, konuşabilemez" diye çıkışıyordu.

Peşinen söyleyeyim. Konumuz Perinçek'in tezinin içeriği değil.
Daha eğlenceli...

Meselemiz, bir siyasinin kimseye hakaret içermeyen analizini "çok sakıncalı", "saygısızlık" diyerek bastırmaya çalışan "bizim liberallerin" halleri.


Fatih'ten Nişantaşı'na taşınalı çok olsa da Kanal 7 günlerinin hayaletinden bir türlü kurtulamayan Ahmet'in ruh halini anlayışla karşılıyorum.


O da mahallesinde hiç olmazsa bir Kelebek yazarı kadar benimsenmek istiyor. "Ben de Nişantaşı çocuğuyum" diyerek çırpınıyor. Milli Görüş gömleğinin üstüne yaz günü Atatürk kalpağı giymek gibi entelektüel rüküşlükleri "modernlik" olarak görüyor...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mangal 01 Mayıs 2024 | 394 Okunma Jet yakıtı meselesi 29 Nisan 2024 | 1.177 Okunma Bilmem ‘Bizim üniversitelilerde tık yok’ diyenler utanırlar mı? 28 Nisan 2024 | 487 Okunma Geçti o günler cancağızım 27 Nisan 2024 | 521 Okunma Bu konuyu da gündeme getirir misiniz Özgür Bey? 26 Nisan 2024 | 3.241 Okunma