Mehtap Yılmaz Yeni Akit Gazetesi

Cumhurbaşkanlığı resepsiyonuna Erdoğan bile eşsiz davet ediliyordu!

30 Ağustos 2003… “Genelkurmay’ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kabine üyelerini resepsiyona eşli olarak davet ettiği, ancak türban konusundaki hassasiyet nedeniyle Erdoğan ve eşi türbanlı olan bakanların davete...

31 Ekim 2017 | 598 okunma

30 Ağustos 2003… “Genelkurmay’ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kabine üyelerini resepsiyona eşli olarak davet ettiği, ancak türban konusundaki hassasiyet nedeniyle Erdoğan ve eşi türbanlı olan bakanların davete eşlerini götürmeyecekleri belirtilmişti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu akşamki resepsiyona ilk kez katılacak. Erdoğan, geçen yıl AKP’nin Genel Başkanı olmasına karşılık milletvekili olmadığı gerekçesiyle 30 Ağustos resepsiyonuna davet edilmemişti.”

29 Eylül 2003… Cumhuriyetin kuruluşunun 80’inci yılı kutlanırken, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in Çankaya Köşk’ünde vereceği resepsiyona türban ambargosu koyması ipleri gerdi. Meclis Başkanı ile AKP milletvekillerinin çoğunluğu resepsiyona katılmıyor. Başbakan ve kabine üyeleri resepsiyona eşsiz gelecek.

Göreve başlamasından sonraki süreç içinde hem Cumhurbaşkanı Sezer hem de askerler laikliğe karşı uygulamalar konusunda hükümeti birkaç kez uyardılar. Milli Güvenlik Kurulu’nda sert tartışmalar yaşanırken, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök de sert eleştiriler yaptı. Askerlerin düzenlediği resepsiyona türbanlılar alınmadı. 

Son günlerde türbanın gündeme gelmesinin ana nedeni ise hükümetin bu alanda bazı açılımlar yapmak istemesinden kaynaklanıyor. İmam hatip mezunlarına her türlü akademik eğitim fırsatının sağlanması girişimleri, türbanın kamusal alana sokulma çabaları bu tartışmaları bir anda alevlendirdi. 

Üniversite rektörleri Anıtkabir’e yürüyüş yaparken, Cumhurbaşkanı Sezer de türban ambargosunu gerçekleştirdi. 

6 Eylül 2004… “Davet yine eşsiz… Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 29 Ekim resepsiyonuna, eşleri türbanlı olan konukları eşsiz davet etti. Erdoğan ve TBMM Başkanı Arınç’a eşsiz davetiye gitti.”

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dayakçı İsmail Küçükkaya karısını yumrukladı diye teşhir edelim! 03 Ekim 2018 | 10.246 Okunma Başkan Erdoğan’ı TBMM Genel Kurulu’nda protesto etmek… 02 Ekim 2018 | 6.784 Okunma Cumhur İttifakı dağılıyor mu? 01 Ekim 2018 | 7.761 Okunma Ne oldu Can’cık Dündar? 29 Eylül 2018 | 7.489 Okunma Trump’ın tehlikeli teşekkürü! Can’cık Erdoğan’a soru soracakmış, “puhahahaha” 27 Eylül 2018 | 9.458 Okunma