Mehmet Y. Yılmaz Hürriyet Gazetesi

Darbe önlenemez miydi

15 Temmuz günü Genelkurmay Başkanlığı'nda 2. Başkan Orgeneral Yaşar Güler (daha sonra Jandarma Genel Komutanlığı'na tayin edilmişti, hatırlarsınız) başkanlığında üst düzey bir...

20 Aralık 2016 | 4.832 okunma

15 Temmuz günü Genelkurmay Başkanlığı'nda 2. Başkan Orgeneral Yaşar Güler (daha sonra Jandarma Genel Komutanlığı'na tayin edilmişti, hatırlarsınız) başkanlığında üst düzey bir toplantı olduğunu Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda ele geçirilen darbeci askerlerle ilgili ikinci iddianamedeki bir ifadeden öğrendik.

Bununla ilgili Mesut Hasan Benli’nin haberi, cumartesi günü Hürriyet’te yayımlandı.

Müşteki sıfatıyla bu ifadeyi veren kişi, Özel Kuvvetler Komutanı (ÖKK) Tümgeneral Zekai Aksakallı.

Şöyle anlatıyor: “Genelkurmay 2. Başkanı başkanlığında yapılacak yıllık terörle mücadele toplantısına katılmak için ÖKK kışlasından öğlen sularında ayrıldım. Saat 14.00’te Genelkurmay Karargâhı’ndaki terörle mücadele toplantısı başladı.”

Hatırlayacaksınız, aynı gün 14.45’te Binbaşı H.A. da MİT’e giderek darbeyi (ya da MİT Müsteşarı’na yönelik tehdidi) haber vermişti. İhbarında ne dediğini hâlâ tam olarak öğrenebilmiş değiliz, onun için “ya da” ifadesini kullandım.

Tümgeneral Zekai Aksakallı devam ediyor:

 

“Tam saatini hatırlamamakla beraber saat 16.00-17.00 arasında Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in önüne bir not bırakıldı. Orgeneral Güler toplantıdan ayrıldı. Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral İhsan Uyar’a da bir not iletilmesi üzerine, o da ayrıldı. Neler olduğunu anlamak maksadıyla, geri dönmek üzere toplantıdan ayrıldım. Komuta katında kimseyi bulamadım. Koridorda bir personele Genelkurmay 2. Başkanı’nı sordum. Genelkurmay Başkanı’nın yanında olduğunu, ayrıca MİT Müsteşarı veya MİT Müsteşar Yardımcısı’nın içeride olduğunu söyledi. Normal bir şey olmadığını anladım.”

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.497 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.243 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.165 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 512 Okunma