Mehmet Y. Yılmaz Hürriyet Gazetesi

Allah acil akıl versin

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin HDP'ye "ödünç" oy verenleri "şerefsiz ve zavallı" olarak nitelemesinden sonra öğrendik ki bir de liste yapmışlar. Bahçeli'nin siyasi danışmanı Metin Özkan da bu listeyi...

05 Ağustos 2015 | 1.070 okunma

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin HDP'ye "ödünç" oy verenleri "şerefsiz ve zavallı" olarak nitelemesinden sonra öğrendik ki bir de liste yapmışlar.
Bahçeli'nin siyasi danışmanı Metin Özkan da bu listeyi her daim çantasında taşıyor olmalı ki televizyon programında çıkarıp okuyabileceğini ama liste uzun olduğu için bunu yapmayacağını söyledi.
Metin Özkan şöyle konuşuyor:
"Bu ülkenin garibanı, yetimi, dulu, fakiri, fukarası evine götürecek ekmek bulamazken, birileri Boğaz'da viskisini yudumlayıp bu ülkede terörden, teröristten beslenen 'o tabirle' hitap edilen insan orada oturduğu sürece bu doğru bir cümledir."
Bu arkadaşın söylediğine göre 3 bin kişilik bir liste yapmışlar.
Genel seçimde HDP geçerli oyların yüzde 13.12'sini aldı.
Yani 6 milyon 56 bin 506 kişi HDP'ye oy verdi. 1 milyon 326 bin 434 geçersiz oy içinde ne kadar HDP oyu vardı bilemiyorum ama benzer bir oran ise yaklaşık 170 bin kişi daha olmalı.
Demek ki MHP'nin listecileri işlerini bile doğru düzgün yapamamışlar, bu kadar insandan ancak 3 binini fişleyebilmişler.
Kim bilir belki de sadece "Boğaz'da viski içenlere" odaklandılar, o zaman da rakıcıları, votkacıları, şarapçıları ellerinden kaçırdılar demektir!
Bir de tabii şu var: Bu üç bin kişilik liste nasıl oluşturuldu? Oy verme kabinlerine kamera mı koydular? Yoksa sağda solda "Ben oyumu HDP'ye vereceğim" diyenleri tespit etmek için hafiye ordusu mu?
Bahçeli'nin danışmanı bunun bir "fişleme" olmadığını da söylüyor.
Sadece "not etmişler" ve "çetele tutmuşlar"!
Ne işlerine yarayacak merak ettim.
Gerçi bu beylerin tuttukları bu listelerin ne işe yaradığını 12 Eylül öncesinden biliyoruz.
Demek ki hâlâ akıllanmamışlar. Ne Çorum ne Maraş bunlara ders olmuş.
Allah ıslah etsin, akıl fikir versin!

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.497 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.243 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.165 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 512 Okunma