Mehmet Tezkan Milliyet Gazetesi

İktidar iki büyük hatasını temizliyor

İki büyük yanlışı da denilebilir.. Biri içeride, öteki dışarıda.. İçeride Fethullahçılar.. Dışarıda cihatçılar.. İkisi de bu iktidar zamanında palazlandı.. Ama ikisi...

27 Aralık 2016 | 22.201 okunma

İki büyük yanlışı da denilebilir..

Biri içeride, öteki dışarıda..

İçeride Fethullahçılar.. Dışarıda cihatçılar..

İkisi de bu iktidar zamanında palazlandı.. Ama ikisi de kendilerini güçlü hissedince bu iktidarı vurmaya kalktı.. FETÖ’cüler iktidarı devirmek ülkeyi işgal etmek istedi.. IŞİD’ciler bombalı saldırılarla iktidarı pes ettirmeyi düşledi..

İkisi de başarılı olamadı..

İktidar şimdi ikisini de ortadan kaldırmak için yoğun çaba harcıyor.. İçeride FETÖ’cüleri, dışarıda IŞİD’cileri temizlemek istiyor..

***

Fethullahçılar devlete yerleşmeye çalışan cemaatti.. İktidar partisiyle ortaklık yapınca devletin bütün kurumlarını ele geçirmeye soyundular..

Geçirdiler de.. Yargıyı, telekomünikasyon kurumunu, Adli Tıp’ı, TÜBİTAK’ı, GATA’yı polisin önemli bir bölümünü, Genelkurmay karargâhını ele geçirdiler..Eğitime yerleştiler..

Üniversitelere kuruldular..

Bir yığın kumpasla, tezgâhla, hileyle, hurdayla devlete yerleştiler.. Sonunda kendilerini o kadar güçlü hissettiler ki iktidarı devirip ülkeyi işgal etmeye kalkıştılar..

Ters tepti..

Çuvalladılar..

İktidar şimdi FETÖ’cüleri devletten temizlemek için gecesini gündüzüne katıyor..

***

Gelelim IŞİD’e.. Savaşının ilk aylarında cihatçılar Suriye’ye akın etti…

Afganistan’dan, Çeçenistan’dan, Pakistan’dan, Almanya’dan, Hollanda’dan, Fransa’dan.. Her yerden.. Türkiye’den de.. Antep’ten, Maraş’tan, Adapazarı’ndan..

İktidar önemsemedi..

Aslında Batı da önemsemedi.. Kendi ülkelerinden Suriye’ye giden cihatçılara başımdan gidiyorlar, kurtuluyorum gözüyle baktı..

Yabancı cihatçılar yerli cihatçılarla birleşip IŞİD’i kurunca işin rengi değişti..

***

IŞİD’e karşı koalisyon kuruldu.. Koalisyona 60’a yakın ülke katıldı.. Esad unutuldu, IŞİD bir numaralı tehlike ilan edildi..

IŞİD’ciler Suruç’ta, Ankara’da, Sultanahmet’te, Beyoğlu’nda bombalı saldırılar yaptı..

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara'nın Bağırsağı Patladı! 15 Mayıs 2024 | 2.041 Okunma Müsrif İktidar Havlu Attı! 14 Mayıs 2024 | 779 Okunma Tencere Kaynamıyorsa Sorumlusu Anayasa! 13 Mayıs 2024 | 399 Okunma Ankara Adamı Dinden İmandan Çıkarıyor! 10 Mayıs 2024 | 981 Okunma Ekonomi Battı, Sağlık Battı, Sıra Eğitimde! 08 Mayıs 2024 | 702 Okunma