Mehmet Tezkan T24

"Halk tercihini yaptı" diyorlar, ya pişmansa!

Demem şu; kişilere göre kurgulanan Anayasalar eninde sonunda değişmek zorunda. "Halk tercihini yaptı" diyorlar ben de diyorum ki, ya halk pişmansa? Hadi gelin soralım!

24 Aralık 2020 | 1.872 okunma

12 Eylül rejimi de benzer yaklaşım içindeydi; halkın kahir ekseriyeti kabul etti, dönüş yok. Dönüldü işte

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş için AK Parti ile ittifak değil ama bir masa kurulabilir. Ana muhalefet lideri de orada olmak durumundadır" çıkışı iyi oldu, yerinde oldu.

Rejim/sistem tartışmasının fitilini ateşledi. Önerdikleri güçlendirilmiş parlamenter rejimi tartışmaya açtı.

Köşe yazılarının konusu olmaya, televizyon tartışmalarında yerini almaya başladı.

Tabii muhalefetin önerisi konuşulurken ister istemez "Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi" denilen dünyada eşi benzeri olmayan, bana göre ucube rejim/sistem de masaya yatırılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin ettiği günden bugüne 54 ay geçti.

Fikir sahibi olmak için...

Rejimi/sistemi sorgulamak için...

"Evet, iyi oldu veya hayır iyi olmadı" demek için...

Karar vermek için yeterli süre.

Dikkat ediyorum; Türk usulü rejimi/sistemi savunanların elinde güçlü argümanlar yok. Elleri zayıf. Açıkçası tutunacakları dal yok.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uğur Mumcu Süpürüldü! 02 Mayıs 2024 | 441 Okunma İstanbul Cezaevi’nden Sesleniyorum 01 Mayıs 2024 | 417 Okunma Maşallah! AKP’lilerin Dili Açıldı 30 Nisan 2024 | 2.415 Okunma Saray Öyle Uçtu Ki… Mangalda Kül Bırakmadı 29 Nisan 2024 | 1.335 Okunma İktidar Yenilgiyi Hala İçine Sindiremiyor! 23 Nisan 2024 | 526 Okunma