Mehmet Şeker Yeni Şafak Gazetesi

Çukurların efendisi, Rusya’da ne yapacak?

Terör örgütü açıkça bildirmişti. Dağdan inerek, şehirlerin altını üstüne getireceklerini duyurmuşlardı. Kazılan hendeklere bakınca, olan biteni anlamakta zorlanan ve “Neler oluyor?” diyenlerin...

22 Aralık 2015 | 214 okunma

Terör örgütü açıkça bildirmişti. Dağdan inerek, şehirlerin altını üstüne getireceklerini duyurmuşlardı. Kazılan hendeklere bakınca, olan biteni anlamakta zorlanan ve “Neler oluyor?” diyenlerin şaşkınlığı, uzakta durduklarının işareti.
Terör örgütünün dağlardan şehirlere göçünün sonucu diyelim.
Şehirleşme süreci olarak da bakılabilir.
Evvelce köylerden şehirlerden topladıkları gençleri ve çocukları dağa götürürlerdi, şimdi onları silahlarıyla beraber geri getiriyorlar.
Şehrin sokaklarına çukurlar kazanları, barikat kuranları “arkadaşlar” statüsünde değerlendiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, o sözlerinin 'gaf' sınırlarını aştığının ne kadar farkında acaba?
“Hendek kazan, barikatları kuran arkadaşlara da…” diye söze başlayıp “Kim yapıyorsa, onu bilmiyoruz tabii…” diye devam etmişti.
Hendek değil, Mısır piramitlerinden bahsediyor sanki.
*
Kılıçdaroğlu böyle söylerse, öteki ne yapar?
Elbette över, savunur, kahraman ilan eder.
Etti de.
Böylece “Çukurların efendisi” oldu.
Şimdi Rusya'ya gidiyor muhterem.
Rusya ile ilişkilerimizin en kötü olduğu dönemde.
Bu yakında İran'a da gider.
*
93 Harbi dönemi ve Birinci Dünya Savaşı sırasında ilişkilerimiz daha berbattı.
Ruslar burnumuzun dibine kadar geldi.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anca gidersiniz 26 Nisan 2024 | 108 Okunma Garson nereye baksın? 23 Nisan 2024 | 163 Okunma Bize lütfen bir avuç toprak bırakmışlar 19 Nisan 2024 | 163 Okunma Vah zavallı İsrail 16 Nisan 2024 | 166 Okunma İyi ki o dönem televizyon yokmuş 12 Nisan 2024 | 87 Okunma