Mehmet Şeker Yeni Şafak Gazetesi

Akademi Van

Başlayan her şey bitiyor. Güzel olanlar sanki daha hızlı bitiyor. Sekiz aydan bu yana Akademi Van projesi kapsamında devam eden atölye çalışmaları sona erdi. Yetenekli iki yüz lise ve iki yüz üniversite...

02 Haziran 2023 | 180 okunma

Başlayan her şey bitiyor. Güzel olanlar sanki daha hızlı bitiyor. Sekiz aydan bu yana Akademi Van projesi kapsamında devam eden atölye çalışmaları sona erdi.

Yetenekli iki yüz lise ve iki yüz üniversite öğrencisinin katıldığı projede, şiir, hikâye, deneme, portre, senaryo, resim ve karikatür alanlarında ders verildi.

Hocalar ise Fahri Tuna, Mukadder Gemici, İsmet Yedikardeş, Osman Suroğlu, İsmail Güneş, Fuat Arpa, Müştehir Karakaya ve bendeniz.

Van Valisi Ozan Balcı’nın himayesinde, yardımcısı Âdem Balkanlıoğlu’nun koordinasyonu, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü ile Millî Eğitim ve Gençlik Spor Müdürlüğü’nün gayretleriyle gerçekleştirilen sanat edebiyat atölyelerinin bitiminde coşkulu bir kapanış töreni düzenlendi.

Öğrencilerin yazıp çizdiği eserlerin yer aldığı ve yüzlerce kişinin emeği bulunan kitaptaki çalışmalardan iki örneğe burada yer vermek isterim.

İlki Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi öğrencisi Zerdagül Gül’ün kaleminden “Sabaha Mutlu Uyanmayı Özlemek” başlıklı yazısı, ikincisi ise Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Şeyma İlgöz’ün “Benden Habersiz Ben” isimli şiiri....

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yaşasın 1 Mayıs, kahrolsun teröristler 03 Mayıs 2024 | 113 Okunma Cahillik sınır tanımaz 30 Nisan 2024 | 182 Okunma Anca gidersiniz 26 Nisan 2024 | 113 Okunma Garson nereye baksın? 23 Nisan 2024 | 165 Okunma Bize lütfen bir avuç toprak bırakmışlar 19 Nisan 2024 | 163 Okunma