Mehmet Metiner Star Gazetesi

Yaşamaya hakkınız yok sizin

...

05 Aralık 2015 | 1.115 okunma

Heyecanlanmayın.                             

Merak etmeyin.                                 

Başlıktaki laf bana ait değil.

Zinhar da olamaz.

Çok şükür totaliter düşünce yapısına sahip biri değilim.

Tam tersine herkesin farklılığıyla bir arada barış içinde yaşaması gerektiğine inanan demokrat ve özgürlükçü biriyim.

Kendim için ne istiyorsam başkaları için de onu isteyen biriyim.

Bana yapılmasını istemediğim bir şeyin başkalarına da asla yapılmaması gerektiğine inanan bir inancın mensubuyum.

Ama bu ülkede “yaşamaya hakkınız yok” diyenler var.

Ve işin en ilginç ve düşündürücü yanı, böyle düşünenlerin ve bu düşüncelerine uygun bir pratik sergileyenlerin demokrat ve barışçıl olarak kabul edilmeleri.

Ağızlarına demokrasiyi ve barışı pelesenk eden, hatta partilerinin başına veya bir yerine mutlaka demokrasiyi yerleştiren bu çevrelerin demokratlıkla hiçbir alakalarının olmadığı ilginç bir ülkede yaşıyoruz.

Adam öldürmeyi ve terör marifetiyle siyasal sonuçlar devşirmeyi savunan bu çevrelerin barıştan söz etmeleri ise ironi olsa gerek.

Devlet adam öldürdüğünde kıyameti kopartan ama sırtını yasladıkları eli kanlı örgüt öldürdüğünde de bunu “meşru savunma” statüsüne koyan, dahası kendisinden farklı düşünen ve kendisini eleştiren herkesi imha edilmesi gereken öteki olarak gören bir zihniyetin demokrasiyi ve barışı katlettiği bir ülkede yaşıyoruz maalesef...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürt, Kürtçülük ve Kürdistan bahsine dair… 26 Nisan 2024 | 710 Okunma Nefsime öğütler 19 Nisan 2024 | 2.194 Okunma Irkçılık ötesi zihniyetin utanç örnekleri… 12 Eylül 2023 | 1.366 Okunma AK Parti’de şahısçılık fitnesi… 09 Eylül 2023 | 302 Okunma Koronavirüsle imtihanım... 07 Kasım 2020 | 4.198 Okunma