Mehmet Barlas Sabah Gazetesi

Altılı Masa puslu havada avlanmaya çalışıyor

Sabah Gazetesi Yazarı Mehmet Barlas'ın bugünkü (19.02.2023)'' Altılı Masa puslu havada avlanmaya çalışıyor'' başlıklı yazısı.

19 Şubat 2023 | 1.288 okunma

Tüm Türkiye birbirine kenetlenmiş, var gücüyle depremin yaralarını sarmaya çalışıyor. Yardım etmek artık günlük hayatın bir parçası haline geldi. Çok büyük can kayıplarının yanında mal kayıpları da var. Doğal olarak deprem bölgesinden büyük şehirlere doğru bir göç dalgası da başladı.
Deprem öncesi Türkiye ile deprem sonrası Türkiye'nin birbirinden farklı olacağı kesin. Bu göç dalgası, şehirlerin demografik yapılarını değiştirirken yaklaşmakta olan seçim için de sorun oluşturacağa benziyor. Zira o bölgeden göç etmiş birinin bölgesi için mi yoksa gittiği yer için mi oy kullanacağı tartışma konusu.
Seçimin geciktirilmesi kolay bir çözüm olarak görünse de zamanı gelmiş bir seçim ertelenirse bunun daha fazla karmaşaya yol açma ihtimali de ortada duruyor.

KÜRESEL ÇETENİN ELEMANLARI
Dış dünyaya gelecek olursak, özellikle Türk ve Müslüman devletler, Türkiye'ye yardım kampanyasını göz yaşartıcı şekilde devam ettiriyor. Ve bu ülkeler, imkânlarının el verdiği ölçüde Türkiye'ye kaynak aktarıyorlar.
Tabii Batı dünyası da üzülmüş gibi yapıp...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 555 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.885 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma