Mehmet Barlas Sabah Gazetesi

ABD dünyanın da Ortadoğu’nun da başına bela oldu

Amerika Birleşik Devletleri'nin bütün dünyanın başına bela olması, 2'nci Dünya Savaşı ile başladı. ABD 1'inci Dünya Savaşı'ndan sonra kendi kıtasına çekilmişti. "İzolasyonizm" diye bilinen bu...

16 Ocak 2018 | 3.172 okunma

Amerika Birleşik Devletleri'nin bütün dünyanın başına bela olması, 2'nci Dünya Savaşı ile başladı. ABD 1'inci Dünya Savaşı'ndan sonra kendi kıtasına çekilmişti. "İzolasyonizm" diye bilinen bu politikada, ABD sadece arka bahçesi olarak gördüğü Latin Amerika ülkelerine müdahale ederdi. Ama 2'nci Dünya Savaşı'na önce Pasifik'te sonra da Avrupa'da katılan ABD, elini bir daha dünya ülkelerinin üzerinden çekmedi... İşgallerle, darbelerle ve her çeşit kirli yöntemlerle, dünyayı birbirine katmayı sürdürüyor.

Çarpık anlayış
Bu çarpık anlayışın bize son yansımasını, PKK/PYD oluşumuna ABD'nin hem silah hem de siyasi destek vermesinden görmekteyiz. Amerika son olarak Suriye'de 30 bin kişiden oluşan bir sınır koruma gücü kurulacağını açıklamıştı. Bizim bu tür bir davranışa seyirci kalmayacağımızı Cumhurbaşkanı Erdoğan çok açık biçimde açıklamıştı.

Lavrov uyardı
Dün Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da "ABD'nin Suriye'de ordu kurma çabaları ülkenin toprak bütünlüğüne zarar verebilir. ABD'den bu konuda detaylı açıklama bekliyoruz" diye konuştu.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 555 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.882 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma