Mahmut Topbaş Gazeteoku

Belasız bal yenmez

Bir makama ulaşmak için siyasilerimizin her gün kalp atışlarını bir dinleyebilseniz… Aslında dinliyorsunuz. Siyasilerin tarafında veya karşısında olanlar, ekranlarda ve gazete köşelerinde, meydan mitinglerinde...

16 Haziran 2017 | 96 okunma

Bir makama ulaşmak için siyasilerimizin her gün kalp atışlarını bir dinleyebilseniz…
Aslında dinliyorsunuz.

Siyasilerin tarafında veya karşısında olanlar, ekranlarda ve gazete köşelerinde, meydan mitinglerinde bağırıp çağırmaları, hep onların kalp atışlarının hoparlörleridirler.
Eskiden domdom kurşunu gibi laflardan kendilerini korurlarken şimdilerde kurşunlardan, zehirlenmelerden, tutuklanmalardan korunmaya çalışıyorlar.
Hayat zor. Hedef tatlı, yol dikenli. “Kısa yoldan zengin oldu” dediklerinizi bir araştırın bakalım. Karşılığında neler verdiğini bir öğrenin. Alın teriyle kazananları görürüz biz ve onun çektiği zahmete acırız. Dünyada hiçbir kimse makamı, rütbeyi, serveti, şöhreti kolay kazanmıyor.

Ama hocam yağcılar! O yağcıların, güneşe göre yüz çevirenlerin… Neler kaybettiklerini bir bilseniz. 24 saat onlarla bir hafta beraber bir kalsanız. Dayanamazsınız. İşkencecinin biri, sizi askıya assa da, her saat başı bir çiğnemlik etinizi kesse nasıl acı duyacağınızı hayal bile edemezsiniz ya, işte onlar da kimlik, kişilik, şahsiyet, namus ve adamlıklarından her gün değil, her saat değil, her dakika nelerin kesildiğini ve nasıl çiğnendiğini bir bilseniz.
İnanmadığınızı devamlı söylemek, yeminler etmek, her gönderilen yerde o inanmadığınızı anlatmak kolay iş mi?


YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Helalı haram, haramı helal yapmayalım 27 Aralık 2017 | 398 Okunma Dev zülf’ü-yardan değil Zülfikardan anlar 26 Aralık 2017 | 225 Okunma Hayvanlar da ümmettir 25 Aralık 2017 | 160 Okunma Haramla hareme gidilmez 22 Aralık 2017 | 229 Okunma “Eski dost düşman olmaz” 21 Aralık 2017 | 153 Okunma