Mahmut Övür Sabah Gazetesi

Kral Faysal olmak

Emperyalist ABD'nin başını çektiği "demokratik dünya" ağırlıkla Gazze'de Filistinli çocukların, kadınların katledilmesini sadece izlemiyor para ve silah dahil her türlü desteği de veriyor. Gazze'de küresel bir...

16 Kasım 2023 | 485 okunma

Emperyalist ABD'nin başını çektiği "demokratik dünya" ağırlıkla Gazze'de Filistinli çocukların, kadınların katledilmesini sadece izlemiyor para ve silah dahil her türlü desteği de veriyor.
Gazze'de küresel bir soykırım işleniyor ve kimse de durduramıyor. Çünkü arka planında giderek sertleşen finans, silah ve enerji kapitalistlerinin paylaşım savaşı var.
Dünya bu dehşet verici vahim tabloyla karşı karşıya ve görünürde ikiyi ayrılmış durumda.
Bir tarafta ABD, AB'nin önde gelen ülkeleri ve onlara destek veren, bizde de bol miktarda bulanan "Batıcılar..." var, diğer tarafta ise Türkiye, Brezilya ve İspanya solu gibi sert tepki gösteren ya da en azından kınayan "otoriter" liderler ve korka korka tepki göstermeye çalışan Arap ülkeleri var.
Tablo demokratik değerler açısından hayal kırıklığı yarattı ama öfkeyi de yükseltti. Bu sürecin ilk işaretini de Başkan Erdoğan verdi:
"Dünyanın gözü önünde bir felaket, bir facia, bir insanlık suçu yaşanıyor. Bu zalimlerin her biri ve...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara’nın ‘büklüm büklüm yolları’ 16 Mayıs 2024 | 4.362 Okunma ‘Hepsine çökeceğiz...’ 14 Mayıs 2024 | 2.062 Okunma Enerji lisans var yatırım yok 13 Mayıs 2024 | 417 Okunma CHP’de ‘turpun büyüğü heybede’ 12 Mayıs 2024 | 785 Okunma Ankara Emniyeti’nde neler oluyor? 11 Mayıs 2024 | 2.045 Okunma