Mahmut Övür Sabah Gazetesi

İmamoğlu New York’ta temsilcilik mi açıyor?

İP Genel Başkanı Meral Akşener'in "Başbakan olacağım" bombası bir süre Millet İttifakı'nı gündemde tutar ama o ittifakı yaralayacağı da çok açık. En başta da CHP'yi... Çünkü...

30 Eylül 2021 | 471 okunma

İP Genel Başkanı Meral Akşener'in "Başbakan olacağım" bombası bir süre Millet İttifakı'nı gündemde tutar ama o ittifakı yaralayacağı da çok açık. En başta da CHP'yi... Çünkü Akşener'in ortaya attığı bomba basit bir bomba değil, tahrip gücü yüksek ve öldürmese de kalıcı hasar bırakacak cinsten.
Yara henüz sıcak olduğu için CHP bunu fark etmiş değil. Büyük ihtimalle de fark ettiklerinde iş işten geçmiş olacak. Çünkü Akşener'in İmamoğlu hesabı, CHP'nin daha doğrusu bazı CHP'lilerin hesabını alt üst ediyor.
Önceki gün bunun ipuçlarını yazdım. Önümüzdeki günlerde de Millet İttifakı liderlerinin bir araya gelip yeni yol haritasını görüşeceği söyleniyor.
Akşener bu toplantılara hazırlık için İmamoğlu'nun önünü açan bombayı patlattı. Kendisinin de Kemal Kılıçdaroğlu'nun da aday olduklarında kazanamayacaklarını ayrıca Başbakan olma hayalinin de sadece bir "oyalama" taktiği olduğunu, gerçekleşmeyeceğini iyi biliyor.

KESİCİ, GÜL İHTİMALİ
Bu yüzden "ortak" bir adayla seçimlere gitmenin yolunu arıyor. Sorun da o adayın kim olacağında. Birileri...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmamoğlu, İsrail ve ‘sol’ CHP 02 Mayıs 2024 | 1.050 Okunma DEM kimin DEM’i? 30 Nisan 2024 | 3.072 Okunma 68’lilerin torunları sarsıyor 29 Nisan 2024 | 568 Okunma Akşener ve ‘mıntıka temizliği’ 28 Nisan 2024 | 725 Okunma Özgür Özel’e iki koldan saldırı 27 Nisan 2024 | 857 Okunma