Mahmut Övür Sabah Gazetesi

HDP’yi sarsan sandık depremi

Tarihi 14 Mayıs seçim sonuçları Yedili Masa muhalefetini şaşırttı ama masanın "şımarık çocuğu" HDP'yi şoke etti. Bu sonucu hiç beklemiyorlardı. Öyle bir havaya girmişlerdi ki, cezaevlerinin...

21 Mayıs 2023 | 569 okunma

Tarihi 14 Mayıs seçim sonuçları Yedili Masa muhalefetini şaşırttı ama masanın "şımarık çocuğu" HDP'yi şoke etti.
Bu sonucu hiç beklemiyorlardı. Öyle bir havaya girmişlerdi ki, cezaevlerinin kapıları kırılacak, özerklik ilan edilecek, Öcalan da serbest bırakılacaktı. Ne kol kola girdikleri Altılı Masa partilerinin "kör bıçak"lığı akıllarına geldi, ne de "ittifak" diye yutturdukları ABD taşeronluğuna Kürtlerin tepki göstereceği.
Tıpkı akıl hocalığına yükselttikleri "Yürü Bay Kemal" diye siyasi strateji çizen Selahattin Demirtaş gibi... O da bir zamanlar "Seni başkan yaptırmayacağız" demiş, halkın verdiği yüzde 13 oyu Kandil'e teslim etmiş, hendeklere selam durmuş, sonra da soluğu Edirne Cezaevi'nde almıştı.
O siyasi akıl, tarihi çözüm sürecini zehirleyen, ABD'ye peşkeş çeken bir akıldı ve sonunun hüsran olacağı da çok açıktı.

HALK DEĞİŞİMİ GÖRDÜ
Bu yüzden, seçimlerde ABD'yle iş tutan CHP ve İP'le bir araya gelmeleri tesadüf değildi. Görmedikleri ise...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara’nın ‘büklüm büklüm yolları’ 16 Mayıs 2024 | 4.324 Okunma ‘Hepsine çökeceğiz...’ 14 Mayıs 2024 | 2.061 Okunma Enerji lisans var yatırım yok 13 Mayıs 2024 | 417 Okunma CHP’de ‘turpun büyüğü heybede’ 12 Mayıs 2024 | 785 Okunma Ankara Emniyeti’nde neler oluyor? 11 Mayıs 2024 | 2.045 Okunma