Mahmut Övür Sabah Gazetesi

CIA ajanı Fuller, Türkiye’yi neden yazdı?

Bugünlerde Türkiye-AB ilişkilerinin sertleştiği ve 11 Aralık'ta bir kırılmanın yaşanabileceği öngörülüyor. Tam bu noktada Fuller, "Bir Avrupalı güç olarak Türkiye" başlığı altında; "Türkiye teknik olarak Avrupa'nın bir parçasıdır" diyor.

08 Aralık 2020 | 2.613 okunma

Dünyada dengelerin değiştiği yeni bir sürecin içindeyiz. İki kutuplu dünyanın bittiği, ABD'nin tek hakim olduğu günlerin geride kaldığı, AB'nin gerilediği, dinamizmin doğuya kaydığı bu yeni süreçte nasıl bir dünya kurulacağı da henüz bilinmiyor.

Tam bu noktada "ABD eski günlerine dönecek" diyen Biden başkanlık seçimlerini kazanınca dikkatler ABD'nin nasıl bir siyaset izleyeceğine çevrildi. ABD derin aklının önde gelen isimlerinden eski CIA ajanı Graham Fuller, bir süre önce sürece bambaşka bir yerden bakmış ve şu tespiti yapmış:

"ABD; Türkiye'yi, NATO'yu, AB'yi hatta Rusya ve Çin'i kontrol etmede yetersiz kaldığı için hayal kırıklığı içinde olabilir. Ama esas neden o değil. Dünyanın bu karmaşık bölgesinde başka bir Türkiye var. Kendi belirlediği yeni ve gelişen kimliğinin ve özgüveninin sınırlarını keşfeden, kaslarını gerdiren bir Türkiye. İşte bu gidişatın nedeni o!"

Bu ilginç analizi yapan Fuller'i bizim kamuoyu çok eski yıllardan beri tanıyor. 

Bu köşe yazısını aşağıdaki linke tıklayarak sesli bir şekilde dinleyebilirsiniz

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Akşener ve ‘mıntıka temizliği’ 28 Nisan 2024 | 632 Okunma Özgür Özel’e iki koldan saldırı 27 Nisan 2024 | 840 Okunma Postmodern Altılı Masa 25 Nisan 2024 | 1.767 Okunma Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.630 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.426 Okunma