Mahmut Övür Sabah Gazetesi

Asıl kavga ‘Kemalciler- Ekremciler’ arasındaz

Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür'ün bugünkü (18.12.2022)''Asıl kavga ‘Kemalciler- Ekremciler’ arasındaz'' başlıklı yazısı.

18 Aralık 2022 | 688 okunma

Altılı masanın olası adayları arasında çok gerilere düşen İBB Başkan Ekrem İmamoğlu'nun yeniden topa girmesinin tesadüf olmadığı çok açık. Saraçhane buluşması bu açıdan "siyasi bir operasyondur". Arka planında daha derin ilişkilerin olacağına da şüphe yok.
Bu nedenle mahkemenin verdiği hakaret cezası bir bahane... O cezanın arka planında özel ilişkiler var mı bilemem ama bu cezanın siyasi şova dönüştürülmesi, bir siyaset mühendisliği çalışmasıdır.
Buna masanın içinde sıkışan Akşener'in de, düşüşe geçen İmamoğlu'nun da ihtiyacı vardı ve bu ceza olmasaydı da başka bir gerekçe bulacaklardı. Onlar bulamasa bile "küresel dostları" bulacaktı.
Baksanıza hemen harekete geçtiler. ABD, Almanya açıklama yaptı, ama asıl amacı 15 Temmuz'un arkasındaki o kirli isim, Henri Barkey söyledi. Karara tıpkı Akşener gibi sevinen Barkey, "Şok dalgaları her köşeye ulaşacak" diyor ve operasyonun hedefindeki iki ismi açıklıyordu:
"İmamoğlu'nun mahkûm edilmesinden sonra iki büyük kaybeden var: Erdoğan ve cumhurbaşkanlığı için ortak aday olacağını sanan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu."
Benzer bir sonucu Akşener'in başdanışmanı Aytun Çıray da çıkartıyordu:
"Kemal Kılıçdaroğlu'nun Saraçhane'de olmaması bizim lehimize oldu."
Gördüğünüz gibi sadece küresel güç merkezleri değil, Kılıçdaroğlu'nun elinden tutup aday yaptığı İmamoğlu da, destek verip parlamentoya soktuğu Akşener de üstünü çizmişler. Siyasi ihanette kimse sınır tanımıyor.
Bu da kavganın Başkan Erdoğan ile "uydurulmuş kahraman" İmamoğlu arasında değil, İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu arasında yaşandığını gösteriyor. Bu kavga bitmeden de masadaki gerilim bitmez.
Herhalde Kılıçdaroğlu ve yakın arkadaşları da bu işin farkında ki, parti sözcüsü Faik Öztrak, bir gazetecinin, "Bu gelişmelerin ardından İmamoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı ihtimalinin yükseldiği yorumları yapıldı. CHP Genel Merkezi de bu görüşe katılır mı?" sorusuna çok manidar bir cevap verdi:

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara’nın ‘büklüm büklüm yolları’ 16 Mayıs 2024 | 4.330 Okunma ‘Hepsine çökeceğiz...’ 14 Mayıs 2024 | 2.062 Okunma Enerji lisans var yatırım yok 13 Mayıs 2024 | 417 Okunma CHP’de ‘turpun büyüğü heybede’ 12 Mayıs 2024 | 785 Okunma Ankara Emniyeti’nde neler oluyor? 11 Mayıs 2024 | 2.045 Okunma