Mahmut Övür Sabah Gazetesi

‘Adaylığı ölümüne istiyor’

Altılı masanın 2 partisi CHP ve İyi Parti'nin ABD'den "icazet" alma yarışına girmeleri nasıl sonuçlanır bilemem ama Kemal Bey'den sonra Akşener'in, biraz daha dikkatli yol seçerek dublör kullanması da sonucu...

21 Ekim 2022 | 594 okunma

Altılı masanın 2 partisi CHP ve İyi Parti'nin ABD'den "icazet" alma yarışına girmeleri nasıl sonuçlanır bilemem ama Kemal Bey'den sonra Akşener'in, biraz daha dikkatli yol seçerek dublör kullanması da sonucu değiştirmeyecek. Çünkü ABD derin aklı, henüz destek vereceği adayın kim olacağına ilişkin bir ipucu vermedi. Verseydi ABD'den esen rüzgâr masada hemen hissedilirdi.
Aslında Washington'u da kararsızlığa iten, altılı masada yer alan partiler arasındaki aday yarışı... Güçlü biçimde öne çıkan biri yok. Bunun da tek müsebbibi Kılıçdaroğlu değil. İşi yarışa sürükleyen ise Kılıçdaroğlu'nun ısrarından çok Meral Akşener'in arka plan hesabı. Akşener'in, "Ben başbakan olacağım" sözüne bakmayın, o sözün içi çoktan boşaltıldı.
Masada herkesin bildiği ama adı konmayan bir oyun oynanıyor. İyi Partililer, başından beri fırsat buldukça "Genel Başkanımız aday olmalı" diye bas bas bağırdı. Hatta İyi Parti Genel Başkan Yardımcılarından İsmail Tatlıoğlu, Kılıçdaroğlu'nun adını anma gereği bile duymadı:
"Bugün üç aday Sayın...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özgür Özel’e iki koldan saldırı 27 Nisan 2024 | 664 Okunma Postmodern Altılı Masa 25 Nisan 2024 | 1.763 Okunma Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.626 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.424 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 729 Okunma