M. Latif Salihoğlu Yeni Asya Gazetesi

Sığınmacılar muhacir mi? (2)

Müslümanların hem muhacire, hem de misafire karşı bazı mesuliyetleri, mükellefiyetleri var. Ancak, bunları birbirine karıştırmamalı. Aksi takdirde, bir kavram kargaşası yaşanır ve işin içinden...

20 Kasım 2015 | 83 okunma

Müslümanların hem muhacire, hem de misafire karşı bazı mesuliyetleri, mükellefiyetleri var.

Ancak, bunları birbirine karıştırmamalı. Aksi takdirde, bir kavram kargaşası yaşanır ve işin içinden çıkılmaz bir hale gelinir.

Tıpkı, şimdilerde olduğu gibi...

* * *

Suriye’de yaşanan belâ ve musîbetlerden kaçarak Türkiye’ye gelen iki milyonun üzerindeki sığınmacıların durumu hayli çeşitlilik arz ediyor.

* Bir kısmı, muhtelif yerlerde kurulan kamplarda yaşıyor. Bunların hemen tamamı, doğup büyüdüğü topraklara geri döneceği günü bekliyor.

* Bir kısmı, aynen TC vatandaşı gibi, ülkemizin her tarafında dağınık şekilde yaşıyor. Bunların önemli bir kesimi, kendine ya işyeri açmış, ya da bir işe girmiş çalışıyor. (Nitekim, bunlarla yerli kimseler arasında yer yer sürtünmeler, çatışmalar da yaşanıyor.) Geri kalan kısım ise, onlar da kendi içinde ikiye ayrılıyor: Kimileri sefalet içinde yaşıyor; kimileri de, büyük mal ve servet sahibi olduğu için zengin hayatı yaşamaya devam ediyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 247 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 169 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 206 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma