M. Latif Salihoğlu Yeni Asya Gazetesi

Bir zaafiyet var; ama nerede?

Bütün Türkiye’yi sarsan Ankara’daki terör saldırısıyla ilgili sıcağı sıcağına yapılan yorum ve değerlendirmelerin hemen tamamında aşağıdaki türden düzinelerle soru cümleleri...

13 Ekim 2015 | 77 okunma

Bütün Türkiye’yi sarsan Ankara’daki terör saldırısıyla ilgili sıcağı sıcağına yapılan yorum ve değerlendirmelerin hemen tamamında aşağıdaki türden düzinelerle soru cümleleri yer alıyor:
* Bu saldırıyı kim niçin düzenlemiş olabilir?

* Gayet planlı olduğu anlaşılan bu saldırıyı Türkiye içindeki herhangi bir terör örgütü tek başına mı yaptı, yoksa işin uluslararası bir boyutu da var mı?

* PKK, şiddetli bir reaksiyon dalgası meydana getirmek için, kendine yakın gördüğü insanları hedef seçmiş olabilir mi?

* IŞİD, “Bunlar zaten kâfir” diyerek, kendince bir cihad fetvâsıyla hareket etmiş olabilir mi?

* Terör saldırılarında yakınlarını kaybeden “bomba uzmanı” kimseler, intikam ateşiyle bir misilleme plânı yapmış olabilir mi?

* Esed, taşeron kullanarak Türkiye’ye bir misillemede bulunmuş olabilir mi?

* Moskova, Şam veya Tahran yönetimi, yine taşeron örgüt kullanarak Türkiye’ye gözdağı vermek istemiş olabilir mi?

* Gayet profesyonelce tasarlanıp uygulandığı görülen bu vahşi saldırıyı “derin devlet” denilen heyûlâ düzenlemiş olabilir mi?

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 247 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 169 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 206 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma