M. Latif Salihoğlu Yeni Asya Gazetesi

Başörtülüler Anıtkabir yolunda

Bu seneki “Gençlik Haftası”nın resmî açılış töreni, daha öncekilerden bir hayli farklı oldu. Bir hafta sürecek olan resmî program, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç...

17 Mayıs 2016 | 521 okunma

Bu seneki “Gençlik Haftası”nın resmî açılış töreni, daha öncekilerden bir hayli farklı oldu.
Bir hafta sürecek olan resmî program, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç başkanlığındaki heyetin Pazar günü yaptığı Anıtkabir ziyaretiyle başladı.

Sayın Bakan, Anıtkabir’deki mozoleye çelenk koydu, hatıra defterini imzaladı ve daha sonra heyettekilerle birlikte fotoğraflar çektirdi. (Resimde görüldüğü gibi.)

İşte, TRT ekranlarından da izlediğimiz o haberin özellikle bir fotoğrafı son derece dikkat çekici: Protokol heyetinin ön safında yer alan sekiz hanımdan beşi başörtülü ve tesettürlü.

Arka sıralardaki nisbet de hemen hemen aynı durumda.

Şimdiye kadar gördüğümüz ve araştırdığımız kadarıyla, burada oluşturulan tablolarda bir ilk yaşanıyor.

Yani, geriye doğru gittiğimizde, mâlum tarihlerde Anıtkabir’e giden veyahut ziyarette bulunların içindeki başörtülülerin sayısının çok az olduğunu görmekteyiz. Son yıllarda ise, bu sayı gitgide artış gösterdi ve nihayet bu sene rekor seviyeye ulaşmış oldu.

Yani, 2016 itibariyle, 78 yılın rekoru kırıldı denilebilir.

Bu bir başarı mıdır, nedir?

Bu gelişmeyi neye hamletmeli, ne şekilde yorumlamalı?

Doğrusu, biz de mütehayyir bir vaziyetteyiz. Ne diyeceğimizi bilemiyoruz.

İyisi mi, konuyla ilgili aşağıda bazı sorular soralım; yorumu okuyucularımıza, gerekli cevapları ise ilgili şahıs ve mercilere bırakalım.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 247 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 169 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 206 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma