Leyla İpekçi Yeni Şafak Gazetesi

Yenikapı ruhu kimlerin kıskacında!

15 Temmuz darbe ve işgal girişimi başarılı olsaydı, 'yurtta sulh' konseyinin bildirisinden de anladığımız gibi, nurtopu gibi bir Kemalist darbemiz daha olacaktı. Fetö kendini daha da diplere saklayacağı için, bir kez daha...

04 Ekim 2016 | 190 okunma

15 Temmuz darbe ve işgal girişimi başarılı olsaydı, 'yurtta sulh' konseyinin bildirisinden de anladığımız gibi, nurtopu gibi bir Kemalist darbemiz daha olacaktı. Fetö kendini daha da diplere saklayacağı için, bir kez daha darbecilikle özdeşleşecekti Kemalizm.
AKP ilk iktidara geldiği dönemde ılımlı İslam üzerinden Amerika'nın BOP projesine suç ortaklığı ediyor diye kıyamet koparmıştı Kemalistler. Irak işgaline ortak olmamak için farklı kesimlerden işgal karşıtları olarak sokağa çıktığımız günlerde sol grupların içinde hep şu slogana denk gelirdik: “Katil ABD işbirlikçi AKP!”
Bu örgütlü karalamalar parti kapatılma davasına dek varacak olan 2000'ler boyunca farklı kisvelerde devam etti. İsraillilerin Kürtlerden toprak satın aldığı ve AKP'nin bağımsızlığımızı Yahudilere ve dolayısıyla neocon'lara peşkeş çektiği haberleriyle, yorumlarıyla ciddi ciddi gündem oluşturulurdu.
Bugün Güneydoğu'da aşiretlerin vergi borcunun İngiliz konsolosluğu tarafından ödenmiş olduğuna dair bir demeç manşet olup memleketin gündemine otururken, aklıma gelen belki sizin de aklınıza gelmiştir:
İsrailliler Kürtler'den toprak satın alamayınca, şimdi de tevatüre göre İngilizler Kürt ve Arap aşiretlerini satın almıştı! Otuz yıldır Kürtlerle Türkler arasında iç savaş çıkarmaya ant içenler hangi güçlerin elinde araç olmuştur bilemiyoruz, kanıtları kağıt üstünde olmasa da, elbet hayattaki tecrübelerimiz birikiyor ama.
***
Türkiye'nin gündemine oturacak, sinir uçlarıyla oynayacak böyle bir demecin gerçekliğine ulaşmak için habercilik, söz konusu olan muhatapları arayıp sorma, soruşturma, halk arasında algıları ve konuşulanları öğrenme, yerinde araştırma, ilgili muhataplara soru sorma ve adı geçen kurumları arama gibi gazetecilik faaliyetleri gerekiyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mecradaki son yazı 22 Haziran 2019 | 301 Okunma İstanbul’dan Elmalı’ya beldeleri merkez yapan nefes! 18 Haziran 2019 | 138 Okunma Öğrenmenin önündeki en büyük engel: Benlik kibri 15 Haziran 2019 | 258 Okunma Siyaset meydanı da ‘akleden kalb’e dahil 11 Haziran 2019 | 62 Okunma Birlikte geçilen kapılar, tek başına girilemeyen odalar 08 Haziran 2019 | 151 Okunma