Leyla İpekçi Yeni Şafak Gazetesi

Hedefi asıl vuran gönül oklarıdır!

Brüksel'de bombalar patlarken oradaki dostlarımızı bir an önce arayıp nasıl olduklarını sormak istedim. Bizim şehirlerimizin kalbinde durmadan bombalar patlarken, siviller katledilirken, onların başına bu nadiren geldiği...

29 Mart 2016 | 171 okunma

Brüksel'de bombalar patlarken oradaki dostlarımızı bir an önce arayıp nasıl olduklarını sormak istedim. Bizim şehirlerimizin kalbinde durmadan bombalar patlarken, siviller katledilirken, onların başına bu nadiren geldiği için, kendimizden daha fazla onları merak etmiştim... Bombaların Batı'daki yankısı İslam fobisi olarak, bizdeki yankısı ise “ama İslam bu değil” savunması üzerinden ilerliyor kabaca. Bu doğrultuda ilerlemesi küresel azmettiricilerin asıl hedefi.
Nefsini Müslüman eden için her vücud kendi vücudu...
Kendilerine ideolojik / aydınlanmacı bir imtiyaz verilen sol terör örgütlerinin canlı bombalı eylemleri ise herhangi bir fobi sosyolojisi oluşturmuyor olsa gerek. Ki ideolojik inançları ve bunun tezahürü olan sözgelimi çocuk militanlar vs. sorgulanmıyor pek fazla. Sorgulanmadığı gibi bu teröristlerin kendilerini patlatma eğiliminin dinamiklerini anlama ve analiz etme çabası da pek rağbet bulmuyor.
Öncelikle, kasıtlı çarpıtma profesyonellerini göz önüne alarak, bir kez daha söyleyelim: Daeş veya din adına masumları katlederek direniş uyguladığını sanan hangi terör örgütü ise katildir. Zira intikam, nefret gibi saiklerle kısas dahi uygulayamayacağınız rastgele kişileri haksız yere öldürmek direniş değil, saldırganlıktır.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mecradaki son yazı 22 Haziran 2019 | 301 Okunma İstanbul’dan Elmalı’ya beldeleri merkez yapan nefes! 18 Haziran 2019 | 138 Okunma Öğrenmenin önündeki en büyük engel: Benlik kibri 15 Haziran 2019 | 258 Okunma Siyaset meydanı da ‘akleden kalb’e dahil 11 Haziran 2019 | 62 Okunma Birlikte geçilen kapılar, tek başına girilemeyen odalar 08 Haziran 2019 | 151 Okunma