Latif Şimşek Gazeteoku

Time'ın Erdoğan düşmanlığının altında ne var; ABD'nin, PKK'nın ve FETÖ'nün beslediği kör umutlar yeşerir mi?

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve dolayısıyla Millet İttifakı için 14 Mayıs sonrasına ilişkin kimler ne gibi umutlar besliyor?...

29 Nisan 2023 | 693 okunma

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve dolayısıyla Millet İttifakı için 14 Mayıs sonrasına ilişkin kimler ne gibi umutlar besliyor? Bakalım:

Kılıçdaroğlu, bölgesel çıkarlarını Erdoğan’a dayatamayan ABD için bir umuttur. Kılıçdaroğlu; Türkiye’nin Rusya’ya sırtını dönmesi, yeniden NATO ve ABD’nin gönüllü jandarması olmasını isteyenler için güçlü bir umuttur.

Kılıçdaroğlu; Atatürk’e, “Irkçı”, “Kefere” diyenleri parti yönetimine taşıyarak, CHP’lilere; “Mustafa Kemal’in itleri” diyenlerle iş birliği yaparak, Atatürksüz bir CHP ve Türkiye düşleyenlerin de umududur.

Kılıçdaroğlu, Türkiye’de tükenmiş, Kandil’de sıkışmış, Suriye’de çaresiz kalmış PKK/PYD için, varlığını sürdürebilme konusunda bir umuttur. (Sırrı Süreyya Önder: Bu seçim bizim için bir varlık yokluk meselesidir.)

Kılıçdaroğlu; Selahattin Demirtaş, terörist başı Öcalan ve diğer PKK’lıların özgürlüğüne kavuşması için sabırla bekleyenlerin umududur. (S. S. Önder: “Bu seçim bütün tutsak arkadaşlarımızı özgürlüğüne kavuşturacağımız bir seçim olacak.”)

Kılıçdaroğlu; Suriye’de bir terör devleti kurulması ve böylece ABD ve İsrail’in bölgesel yüksek çıkarlarının Türkiye, Suriye, İran ve Irak’a dayatılması ve bu terör devletinin bir tehdit olarak kullanılmasını arzulayanlar için umuttur. (Suriye teskeresine HDP ile birlikte ‘Hayır’ demesi bu umutları daha çok yeşertmiştir.)

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika Türkiye’ye 9 bin ajan gönderdi ve sistem nasıl çöktü? 07 Mayıs 2024 | 5.964 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesi PKK/PYD’ye, ABD-İsrail’e ortak tavır getirir mi? 03 Mayıs 2024 | 118 Okunma ABD’den uzak durmak Özgür Özel’e yakın olmak 30 Nisan 2024 | 1.678 Okunma Fahiş fiyatla milletin ekmeğini çalanlar kim? Cezasız mı kalacaklar? 26 Nisan 2024 | 1.529 Okunma Erdoğan ile Irak gezisinin şifreleri İsrail Ortadoğu’da dünya savaşı mı çıkaracak? 23 Nisan 2024 | 590 Okunma