Latif Şimşek Gazeteoku

Seçim ilk turda biter mi ve Rusya 14 Mayıs seçimlerinin neresinde?

ABD’nin 1948’de Yunanistan ve Türkiye’yi Marshall yardımları ile kontrol altına almasının temel sebebi, Rusya’ya karşı iki ileri karakol oluşturmaktı. Türkiye için konuşacak olursak, ABD, hibe silahlarla...

26 Nisan 2023 | 3.008 okunma

ABD’nin 1948’de Yunanistan ve Türkiye’yi Marshall yardımları ile kontrol altına almasının temel sebebi, Rusya’ya karşı iki ileri karakol oluşturmaktı.

Türkiye için konuşacak olursak, ABD, hibe silahlarla Türk ordusunu idare ederken, Rusya’ya karşı caydırıcılığı Türkiye’de kurduğu Amerikan askeri üslerinde saklıydı. Amerika için Türkiye her daim Rusya’nın hasmı/düşmanı olmak zorundaydı. Komünizmle mücadele dernekleri kurdurarak; “Allahsız Rusya”ya karşı bir cephe oluşturmasının nedeni de buydu.

Menderes, Özal, Demirel, Rusya ile iş tuttukları için Amerika tarafından cezalandırıldı.

Ecevit ve Erbakan ABD ile iş tutmadıkları için siyasi hayatları bitirildi.

Peki şimdi Amerika-Rusya denkleminde 14 Mayıs seçimlerine dönük hangi pozisyonlara hazırlanıyor?

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun dış politika danışmanı Ünal Çeviköz, Newsweek Dergisi’ne yaptığı açıklamada üç şeye vurgu yaptı: NATO’ya bağlılık, S-400’leri ABD’nin istediği şekilde çözme sözü ve Rusya’ya yaptırımlara uyarak, Rusya’ya Türkiye’nin bir NATO üyesi olduğunun hatırlatılması.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Fahiş fiyatla milletin ekmeğini çalanlar kim? Cezasız mı kalacaklar? 26 Nisan 2024 | 1.516 Okunma Erdoğan ile Irak gezisinin şifreleri İsrail Ortadoğu’da dünya savaşı mı çıkaracak? 23 Nisan 2024 | 585 Okunma Erdoğan “bitti” demeden bitmez mi? Kaç yeni parti kuruluyor? Kaç parti kapanır? 19 Nisan 2024 | 1.785 Okunma Davul zurnayla saldırı mı olur? İran, İsrail ve Amerika’ya bundan daha büyük bir iyilik yapamazdı! 16 Nisan 2024 | 825 Okunma ÖZEL’İN ERDOĞAN’I ARAMASI NE ANLAMA GELİYOR? YRP’NİN STRATEJİK HATASI 12 Nisan 2024 | 2.071 Okunma