Latif Şimşek Gazeteoku

Bakanlıkları altı partiye bölüştürme projesinin altında yatan kurnazlık

Tv100 Gazetesi Yazarı Latif Şimşek'in bugünkü (21.01.2022)'' Bakanlıkları altı partiye bölüştürme projesinin altında yatan kurnazlık'' başlıklı yazısı.

21 Ocak 2023 | 963 okunma

Altı Parti’nin bir araya gelerek seçim ittifakı yapmasında, birlikte cumhurbaşkanı adayı belirlemesinde garipsenecek bir durum yok.

Ama iş, altı partinin liderinin de cumhurbaşkanı yardımcısı olmasına, bakanlıkların altı parti arasında bölüşülmesine gelince, orda bir dakika durun ve düşünün.

Kimsenin niyeti öyle, “Demokrasi için istişari yönetim” falan değil. Bunun adı açık açık, devletin, iktidarın imkânlarını altı partiye bölüştürme koalisyonudur.

Altı partinin liderinin de cumhurbaşkanı yardımcısı olması ve bakanlıkların her partinin oy oranına göre bölüştürülmesinin altında yatan neden de ne olursa olsun Erdoğan’ın gönderilmesine dönük husumet ve bunu gerçekleştirmek için her yolun mübah olması anlayışıdır.

Ulufe dağıtır gibi her partiye bakanlık dağıtılması, aslında her partinin tabanını, sağlam tutma kurnazlığından başka bir şey değil. Mesela, Demokrat Parti’ye oy vermeyi düşünen seçmen; Altılı Masa’nın iktidara gelmesi durumunda, en az bir bakanlığı olduğunu bilecek. “Verdiğim oy boşa gitmeyecek. Kapısını çalacağım bir bakanlık var” diyecek.

Her parti için durum böyle.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Fahiş fiyatla milletin ekmeğini çalanlar kim? Cezasız mı kalacaklar? 26 Nisan 2024 | 1.516 Okunma Erdoğan ile Irak gezisinin şifreleri İsrail Ortadoğu’da dünya savaşı mı çıkaracak? 23 Nisan 2024 | 585 Okunma Erdoğan “bitti” demeden bitmez mi? Kaç yeni parti kuruluyor? Kaç parti kapanır? 19 Nisan 2024 | 1.785 Okunma Davul zurnayla saldırı mı olur? İran, İsrail ve Amerika’ya bundan daha büyük bir iyilik yapamazdı! 16 Nisan 2024 | 825 Okunma ÖZEL’İN ERDOĞAN’I ARAMASI NE ANLAMA GELİYOR? YRP’NİN STRATEJİK HATASI 12 Nisan 2024 | 2.073 Okunma