Kerem Alkin Sabah Gazetesi

Küresel Vizyon yola çıktı

16 Nisan Referandumu'ndan çıkan 'Evet'le, Avrasya'nın bölgesel 'oyun kurucu' ülkesi olan Türkiye'nin küresel ölçekte vizyon oluşturacağı yeni bir süreç de başlamış oldu. Siyaset ve yerel yönetimdeki...

03 Mayıs 2017 | 96 okunma

16 Nisan Referandumu'ndan çıkan 'Evet'le, Avrasya'nın bölgesel 'oyun kurucu' ülkesi olan Türkiye'nin küresel ölçekte vizyon oluşturacağı yeni bir süreç de başlamış oldu. Siyaset ve yerel yönetimdeki liderliği ile her daim 'ilk'lere imza atmış olan CumhurbaşkanıErdoğan'ın, en değerli eserlerinden biri olan AK Parti'ye 979 gün sonra dönüşü, Türkiye'ye tarihi dönüşümler yaşatmış bir partinin ve 'vizyon'un, 'bölgesel' bir spektrumdan, 'küresel' bir spektruma geçişi açısından tarihi nitelik taşıyor.

Erdoğan'ın liderlik ettiği Anayasa Referandumu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Modeli ile, Türkiye'nin küresel ekonomi-politikte üstleneceği role yönelik 'küresel vizyon'un önemli sac ayaklarından biri. 17 Nisan sabahından itibaren, Türkiye'nin 'küresel vizyon'u da yola çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sadece mayıstaki dünya turu ve katılacağı uluslararası zirve ve temaslar, 'küresel vizyon' konusunda gerekli ipuçlarını vermekte.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Neoliberal Kapitalizm’ ve Küresel Sıkışma 03 Mayıs 2024 | 400 Okunma Küresel emtiaların gelecek 10 yılı 01 Mayıs 2024 | 97 Okunma IMF: Verimlilik odaklı reformlar hızlandırılmalı 29 Nisan 2024 | 73 Okunma Batının ‘mükemmeliyetçilik’ sendromu 26 Nisan 2024 | 73 Okunma Küresel ticarette ‘jeoekonomik parçalanma’ 24 Nisan 2024 | 66 Okunma