Kemal Öztürk Yeni Şafak Gazetesi

Gençlere not: Biz bu değiliz

Öyle şeyler yaşıyoruz ki, bazen ‘biz ne hale geldik?’ diye sorası geliyor insanın. Şaşırıyoruz, çünkü biz, yani bu millet, böyle değildi. Bu milletin tarihini bilmesek, geçmişte...

02 Mart 2018 | 3.212 okunma

Öyle şeyler yaşıyoruz ki, bazen ‘biz ne hale geldik?’ diye sorası geliyor insanın. Şaşırıyoruz, çünkü biz, yani bu millet, böyle değildi.

Bu milletin tarihini bilmesek, geçmişte yaptıklarını bilmesek, bugün yaşananlara, yapılanlara hayret etmeyeceğiz. Lakin geçmişi biliyoruz ve bu nedenle ‘biz bu değiliz’ demeliyiz.

Ama şunu fark ettim, geçmişimizi bilmeyenler ve okumayanlar, bugün yaşananlara, olaylara bakıp, bu milleti ‘tuhaf’, bu milletin çocuklarını ‘hastalıklı’ zannedebilir.

Gençler, yaşananlara şaşırmıyor. Çünkü bu yaşananları, hayatın olağan akışının bir parçası sanıyor. Oysa bundan 10 yıl önce, bu ülkede yaşadığımız akıl almaz olaylara, ihanetlere, şarlatanlıklara, rezaletlere rastlanmazdı.

Ama şimdi dini hayattan medyaya, siyasi yaşamdan sokaktaki günlük yaşantımıza kadar, hiç de bize uymayan şeyler oluyor etrafımızda.

O yüzden, ‘biz bu değiliz’ dediğimiz çok şeyi fark ettim. Bunlardan bazılarını bir not halinde yazıp gençlere iletiyorum.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.498 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 530 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.090 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 807 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 748 Okunma