Kanat Atkaya Hürriyet Gazetesi

Kötü bir politikacıyı sevebilir misiniz?

TANIŞIKLIĞINIZ var mı bilemiyorum ama Frank Underwood berbat biridir! Kimdir Frank (Francis) Underwood? Seyrettiğim en sıkı televizyon dizilerinden biri olan "House of Cards"da aktör Kevin Spacey'in "döktürerek"...

09 Nisan 2015 | 63 okunma

TANIŞIKLIĞINIZ var mı bilemiyorum ama Frank Underwood berbat biridir!

Kimdir Frank (Francis) Underwood?

Seyrettiğim en sıkı televizyon dizilerinden biri olan "House of Cards"da aktör Kevin Spacey'in "döktürerek" canlandırdığı karakterdir.
Dizinin şu anda yayınlanmakta olan üçüncü sezonunda ABD Başkanı olarak seyrettiğimiz Frank Underwood'un bu noktaya nasıl ulaştığını detaylarıyla anlatıp hadiseden soğutmak, tadınızı kaçırmak istemem.
Ama Frank Underwood'un nasıl bir karakter olduğundan bahsedebiliriz.

*

Aristo "İnsan politik bir hayvandır" demiş ya; bu durumda -affınıza sığınarak söylüyorum- Frank Underwood "hayvan oğlu hayvandır".
Hedeflerine ulaşmak için yapmayacağı alçaklık, işlemeyeceği günah, bulaşmayacağı suç yoktur.
Sadece içindeki gem vurulamayan hırsa sadıktır Frank Abi'miz.
Niccolo Machiavelli'nin Makyavelizm olarak anılan "Amaca ulaşmak için her rezillik mubahtır" fikrini "paketlediği" meşhur "Prens" kitabı, Underwood'un maceralarının yanında Pamuk Prenses masalı gibi kalır.
Acımasızdır, vicdansızdır ancak bir şekilde müthiş sempatiktir!
Şaşırdınız mı?
Şaşırmayın...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Menzil dışına çıkış 05 Aralık 2021 | 96 Okunma Einstein, Salâh Birsel, mutluluk filan 02 Aralık 2021 | 212 Okunma Aslan kükresin biz sevinelim 26 Kasım 2021 | 122 Okunma Adele’e tebrik ve sitem 23 Kasım 2021 | 98 Okunma Büyük kazanç / ağır hasar 22 Kasım 2021 | 199 Okunma