İsmet Özçelik Aydınlık Gazetesi

Rıza Sarraf’a niye şaşırdınız ki?

ABD’nin devlet olarak kullanacağı davaların açıldığı New York Eyalet Bölge Mahkemesinde yargılanan Rıza Sarraf’ın nerede olduğu merak ediliyordu. New York’un en pahalı lokantalarından Nobu’da bir...

16 Eylül 2018 | 5.974 okunma

ABD’nin devlet olarak kullanacağı davaların açıldığı New York Eyalet Bölge Mahkemesinde yargılanan Rıza Sarraf’ın nerede olduğu merak ediliyordu.
New York’un en pahalı lokantalarından Nobu’da bir kadınla suşi yerken görüntülendi. Sarraf ABD’de ve keyfi yerinde.
SÜRPRİZ DEĞİL
Gazetelerde Sarraf’ın fotoğrafını görenler şaşkın. Ama bizler hiç şaşırmadık. Sarraf’ın ABD’ye gitmesinden hemen sonra Aydınlık, “Sarraf FBI ile anlaştı”manşetini atmıştı. Tarabya’da CIA ve FBI’ın kullandığı bir “güvenli evde”yapılan pazarlıkların ardından her şeyi anlattığını, verilen güvenceyle ABD’ye gittiğini yazmıştık.
Gelişmeler aynen yazdığımız gibi oldu.
Sarraf Türkiye’yi sattı, kendini kurtardı.
Niye şaşırdınız ki..!
ERDOĞAN’A UYARI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlar, AKP yöneticileri ilk başta Sarraf’a sahip çıktı. Aydınlık’ın manşetleri bile onları uyandırmadı. Sarraf’ın kendilerini sattığını anlayınca da saldırıya geçtiler.
İstihbarat, emniyet... hepsi ellerinde. Ama Sarraf’ın kendilerini sattığını bile zamanında anlayamadılar. FBI’ın kuşu uçurmasını önleyemediler.
Bunu niye hatırlatıyorum; 
Son günlerde birileri yine sahnede. Muhtemelen Erdoğan’a yine yanlış bilgiler veriyorlar. Geçmişte FETÖ’nün yazdığı senaryolara inanmanın bedeli ağır oldu. Benzer senaryolara karşı dikkatli olunmazsa sonu yine aynı olur.
DOSYA KAPANMIŞ DEĞİL
Diğer yandan Sarraf dosyası hâlâ kapanmış değil. Gizlilik kararı verilen konular beklemede. ABD’nin şantaj malzemesi. Bakalım önümüzdeki günlerde nelerle karşılaşacağız. Pentegon görevlisi Michael Rubin’in Twitlerine b...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’ın iptal edilen ABD ziyareti! 29 Nisan 2024 | 4.031 Okunma ABD’nin erken seçim tehdidi 28 Nisan 2024 | 1.636 Okunma ABD’nin ikiyüzlülüğü 26 Nisan 2024 | 257 Okunma ABD tehlikeli bir kumar oynuyor… 25 Nisan 2024 | 1.182 Okunma ABD: Asker yerine kurşun gönderiyoruz 24 Nisan 2024 | 356 Okunma