İsmet Özçelik Aydınlık Gazetesi

İngiltere’nin adayı Gül!

Herkes cumhurbaşkanlığına kilitlenmiş durumda. Bütün hesaplar buna göre yapılıyor. Sade içeride değil dışarıda da durum aynı. ABD, İngiltere, İsrail üçlüsü de...

22 Ekim 2017 | 1.874 okunma

Herkes cumhurbaşkanlığına kilitlenmiş durumda. Bütün hesaplar buna göre yapılıyor. Sade içeride değil dışarıda da durum aynı. ABD, İngiltere, İsrail üçlüsü de Cumhurbaşkanlığı seçimi için kolları sıvamış durumda.

Yemek İngiltere’de pişiriliyor. Şu aralar Türkiye’de saha çalışması yapıyorlar. Kendilerine yakın birini seçtirmek için fazla mesaideler. Ankara ve İstanbul’da çok sayıda “dar toplantı” yapmışlar.

Cumhurbaşkanlığı seçimi için karargah bile kurulmuş.

İNGİLTERE’İN ADAYI

Geçen günlerde Ankara’da derin kulislere hakim bir tanıdığım aradı. “Yüz yüze konuşalım” dedi. Buluştuk. Sonra da “Şimdi sen benim anlatacaklarımı merak ediyorsun. Lafı fazla uzatmayayım” diyerek duyduklarını sıraladı:

“İngiltere Cumhurbaşkanı adayını belirledi: Abdullah Gül! Amerika itiraz etmiş. ‘Risk almaz, cumhurbaşkanlığını tepside ister’ demiş. İkna etmişler. Tereddüt gösterseler de tamam demişler.”

MUHALEFET İKNA EDİLDİ

“Gül’ü desteklemeleri için muhalefetle de temas kurulmuş. Bakmayın siz adaylıklarını açıklamalarına. CHP yönetimi de Meral Akşener’in kuracağı parti de Gül’e destek verecekmiş. İngilizlerle çalışan bir Amerikalı (Eskiden önemli görevlerde bulunmuş biri) CHP’lilerle de Akşener ekibi ile de görüşmüş.

2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekmelettin İhsanoğlu ismini CHP ve MHP’ye kabul ettiren de onlardı. Şimdi yine sahnedeler. Bu kez işi sıkı tutuyorlar.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye tarihi fırsatı kaçırıyor 08 Mayıs 2024 | 1.401 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesi ve CHP’de tartışmalar 06 Mayıs 2024 | 908 Okunma CHP’nin gözdesi tarikatlar 05 Mayıs 2024 | 2.744 Okunma CHP'nin yeni 'Masa'sı 03 Mayıs 2024 | 457 Okunma Ekonomik kriz güvenlik sorunu 02 Mayıs 2024 | 822 Okunma