İsmet Özçelik Aydınlık Gazetesi

HDP’de ne oluyor?

“Açılım” sürecinde HDP’nin havası yerindeydi. Hükümetle ilişkiler iyiydi. Hatta hükümet ortağı gibiydiler. Bakanlarla sık sık bir araya geliyorlardı. Toplantılarda bacak bacak...

14 Ocak 2018 | 729 okunma

“Açılım” sürecinde HDP’nin havası yerindeydi. Hükümetle ilişkiler iyiydi. Hatta hükümet ortağı gibiydiler. Bakanlarla sık sık bir araya geliyorlardı. Toplantılarda bacak bacak üstünde atıyorlardı. Kebap partileri yapıyorlardı.

Meclis’te yürüyüşleri bile değişmişti. Etrafa küçümseyen bir edayla bakıyorlardı. Burunlarından kıl aldırmıyorlardı.

PEŞ PEŞE DARBELER

Ama bir anda işler tersine döndü. “Açılım”süreci bitti. “Müzakere”değil, “mücadele”dönemine geçildi. ABD’nin “Durmak yok, yola devam”talimatıyla başlatılan şehir savaşı yenilgiyle sonuçlandı.

BARZANİ REFERANDUMU

PKK’nın kalkışması fiyasko ile sonuçlanınca, Irak’ta “Bağımsız Kürdistan”hamlesi geldi. Barzani tüm uyarılara rağmen halk oylamasını yaptı. Ama sonrası tam bir felakete dönüştü. Bölge ülkeleri bir araya gelerek harekete geçti. 1. Körfez Savaşı sonrasında elde edilen tüm kazanımlar(!) heba oldu.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi memurların maaşlarını bile ödeyemez hale geldi. Halk Barzani’nin partisinin bürolarını yağmalamaya başladı.

HALK UZAKLAŞTI

Yaşanan gelişmelerin HDP’yi etkilememesi de düşünülemezdi. Öyle de oldu. Bölgede psikolojik üstünlüğü tamamen kaybetti. Örgüt uzun süredir içe dönmüş durumda.

Halk HDP’den uzaklaştı. Şu anda baraj sorunu var. Bunu HDP’liler de tespit ediyor. “HDP’den ayrıldılar, ama başka bir yere gitmediler, yeniden kazanabiliriz” diyerek teselli buluyorlar.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’ın iptal edilen ABD ziyareti! 29 Nisan 2024 | 484 Okunma ABD’nin erken seçim tehdidi 28 Nisan 2024 | 1.612 Okunma ABD’nin ikiyüzlülüğü 26 Nisan 2024 | 256 Okunma ABD tehlikeli bir kumar oynuyor… 25 Nisan 2024 | 1.181 Okunma ABD: Asker yerine kurşun gönderiyoruz 24 Nisan 2024 | 356 Okunma