İsmet Özçelik Aydınlık Gazetesi

Ekonomimiz kime emanet?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak müjdeyi verdi. Ekonomik krizden kurtulmak için Amerikan şirketi  danışmanlık yapacak. Yeni Ekonomik Programı (YEP) çerçevesinde kurulan ve 16 bakanlığın temsil edildiği...

03 Ekim 2018 | 3.750 okunma

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak müjdeyi verdi. Ekonomik krizden kurtulmak için Amerikan şirketi  danışmanlık yapacak.
Yeni Ekonomik Programı (YEP) çerçevesinde kurulan ve 16 bakanlığın temsil edildiği “Maliyet ve Dönüşüm Ofisi” Amerikalı McKinsey’e emanet. 
Sadece o mu?
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası da McKinsey’in Amerikalı rakibi The Boston Consulting Group’la (BCG) çalıştığı konuşuluyor.
Böyle giderse ekonomi yönetimi de süper lig takımlarına dönecek. Yerliler değil, yabancılar öne çıkacak.
KİM BU MCKİNSEY
Bakan Albayrak’ın açıklaması sonrası Amerikalı McKinsey hakkında neredeyse “bilgi yağmuru” başladı. Eski defterleri bir bir ortaya döküldü.
CIA ile bağlantıları, bazı ülkelerde yapılan darbelerdeki rolü, İsrail’le ilişkileri, daha önce danışmanlık yaptığı şirketler, bu şirketlerin son  durumu, ...
Geçmişi de bugünü de pek parlak görünmüyor.
BBG EVİ GİBİ...
Şimdi ekonomimizin bütün sırları CIA ile ilişkisi bulunan bu şirketin önüne konacak. Devletin kurumları ABD’li şirket  açısından BBG evi gibi olacak.
Sonra da “Durum bu, bizi kurtarın” denecek.
ÜSTE PARA VERECEĞİZ
Elde ettikleri mahrem bilgilerin bir nüshasının CIA’ya, bir nüshasının Beyaz Saray’a, bir nüshasının Pentagon’a, ... gitmeyeceğini kim garanti edebilir.
Amerika gibi Türkiye’yi hedefine koymuş bir ülke, bu bilgileri elde etmek için milyonlarca doları gözünü kırpmadan verir. Ama biz bu bilgileri gönüllü sunuyoruz. Bu da yetmezmiş gibi üste para veriyoruz. 
Yaşadığımız d...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir palavra daha çöktü 09 Mayıs 2024 | 18 Okunma Türkiye tarihi fırsatı kaçırıyor 08 Mayıs 2024 | 1.459 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesi ve CHP’de tartışmalar 06 Mayıs 2024 | 908 Okunma CHP’nin gözdesi tarikatlar 05 Mayıs 2024 | 2.744 Okunma CHP'nin yeni 'Masa'sı 03 Mayıs 2024 | 457 Okunma