İsmet Özçelik Aydınlık Gazetesi

Davutoğlu ne iş! Reis çok mu zorda?

Erdoğan’ın, Başbakan Binali Yıldırım ve eski Başbakan Davutoğlu ile verdiği fotoğraf konuşuluyor. Fotoğraf, AKP’de ciddi tartışma yaratmış durumda. Giderek de büyüyor. Başbakan Binali...

02 Şubat 2018 | 5.808 okunma

Erdoğan’ın, Başbakan Binali Yıldırım ve eski Başbakan Davutoğlu ile verdiği fotoğraf konuşuluyor. Fotoğraf, AKP’de ciddi tartışma yaratmış durumda. Giderek de büyüyor.
Başbakan Binali Yıldırım’ın yakın çevresi fotoğraftan pek memnun olmadı. Malum, halef selef!
Eski defterleri karıştıranlar var. Erdoğan’ın Davutoğlu’na yönelik sözleri, Davutoğlu’nun aday olmadığı kongredeki konuşması hatırlatılıyor. Davutoğlu’nun yakın çevresine, Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’la ilgili söyledikleri aktarılıyor.

PAÇAYI KURTARDI MI?

Davutoğlu fotoğrafta eğreti dursa da çocuk gibi sevindiği belli. Yeniden sahaya dönebileceğini düşünüyor. Etrafındakiler de “paçayı kurtardık” havasında.
Ama kesin bir şey söylemek için erken. Hükümet içinde zaten ciddi bir sıkıntı yaşanıyor. “Zoraki birliktelik” ne zamana kadar devam edecek belli değil. Şimdi yaşanan krize bir de Davutoğlu eklenmiş durumda.
Bitmiş bir tartışmanın yeniden alevlenmesi endişesi var.

KİM BU DAVUTOĞLU?

Davutoğlu yeniden fotoğrafa girince eski günler film şeridi gibi gözümün önünden geçti. OdaTV’den Müyesser Yıldız da bazı hatırlatmalar yapmış. İşte o film şeridinden kısacık bir Davutoğlu portresi:
* “Açılım” sürecinin aktörlerinden.
* 2013’te Diyarbakır’da “Ulus devletle hesaplaşma vakti geldi” diyen kişi.
* “Bölgenin restorasyonunda PKK’yla yürütülen sürecin etkili olacağını” söyleyen isim.
* HDP Eş Başkanı Demirtaş’ı Başbakanlık’ta ağırlayan siyasetçi.
* Türkiye’nin yaşadığı “stratejik çukur”un mimarı...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’nin erken seçim tehdidi 28 Nisan 2024 | 328 Okunma ABD’nin ikiyüzlülüğü 26 Nisan 2024 | 253 Okunma ABD tehlikeli bir kumar oynuyor… 25 Nisan 2024 | 1.176 Okunma ABD: Asker yerine kurşun gönderiyoruz 24 Nisan 2024 | 353 Okunma Amerikancıların heyecanlanması iktidarı uyarmalı 22 Nisan 2024 | 534 Okunma