İsmet Özçelik Aydınlık Gazetesi

Beştepe’de kavga mı var?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanlarından İlnur Çevik’in Cuma günü “Yeni Birlik” gazetesindeki yazısı çok tartışıldı. Hele yazısının bir...

19 Mart 2018 | 6.438 okunma

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanlarından İlnur Çevik’in Cuma günü “Yeni Birlik” gazetesindeki yazısı çok tartışıldı. Hele yazısının bir bölümü “Beştepe’de kavga mı var” dedirtti.

Çevik yazısında Trump’ın tweetle görevden aldığı Dışişleri Bakanı Tillerson’ın Türkiye ziyaretini ve Erdoğan’la görüşmesini hatırlattı. Sonra da “Tillerson’ın birkaç hafta önce Ankara’ya gelişinden medet umanlar herhalde adamın yolcu olduğunun farkında değildiler ve bu adamı 3 saat 15 dakikalık bir görüşme için Cumhurbaşkanımızın karşısına diktiler...” diye sitemde bulundu.

Kimi kastetti bilemiyorum. Ama Beştepe’de kavga yaşandığının göstergesi. Bakalım nasıl sonuçlanacak!

BİRKAÇ HAFTA ÖNCESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ahmet Davutoğlu ile birlikte fotoğraf vermesinden birkaç gün önceydi. Ankara’nın “derin” kulislerini yakından takip eden tanıdıklarımla karşılaştım. Israrla İran’a vurgu yaptılar. ABD’nin bölgedeki konuşlanmasını buna göre düzenlediğini belirttiler.

Arkasından da “Davutoğlu’nu iyi takip edin, yeni bir görevle sahneye çıkmaya hazırlanıyor” dediler. İşin açığı çok ciddiye almamıştım. Ama iki gün sonra Ortadoğu’da yaşadığımız sorunların mimarı Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yan yana poz verince kafam karıştı.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan-Özel görüşmesi ve CHP’de tartışmalar 06 Mayıs 2024 | 907 Okunma CHP’nin gözdesi tarikatlar 05 Mayıs 2024 | 2.732 Okunma CHP'nin yeni 'Masa'sı 03 Mayıs 2024 | 457 Okunma Ekonomik kriz güvenlik sorunu 02 Mayıs 2024 | 822 Okunma ABD’de dip dalga ve üniversitelerde isyan 01 Mayıs 2024 | 335 Okunma