İsmet Özçelik Aydınlık Gazetesi

AKP’ye uyarı..!

Afrin’deki PKK/PYD varlığına yönelik “Zeytin Dalı Harekatı”sürerken, ABD ile Türkiye arasındaki gerilim de tırmanıyor. Erdoğan-Trump görüştü. Bırakalım işbirliğini...

28 Ocak 2018 | 654 okunma

Afrin’deki PKK/PYD varlığına yönelik “Zeytin Dalı Harekatı”sürerken, ABD ile Türkiye arasındaki gerilim de tırmanıyor.

Erdoğan-Trump görüştü. Bırakalım işbirliğini, görüşme ile ilgili yapılan açıklamada bile anlaşılamadı. Aynı durum Dışişleri Bakanları Çavuşoğlu-Tillerson için de geçerli. 30 kilometrelik “güvenli bölge”muamması devam ediyor.

DÜŞMAN BÜYÜK

ABD tehditlerini sürdürüyor. PKK/PYD’ye silah sevkiyatını da bırakmış değiller. O silahlar namlularını Türkiye’ye çevirmiş durumda. Kilis’e, Reyhanlı’ya, ... atılan füzeler ortada.

PKK/PYD piyon. Türkiye’de de Suriye’de de savaştığımız asıl düşman ABD.

ABD’liler son günlerde, “ABD ordusu ile Türk ordusunun karşı karşıya gelme tehlikesini”çok vurgular oldu. Tehdit kokan açıklamalar duyuluyor.

Yani düşman büyük. O nedenle Türkiye bu gerçeğe uygun hareket etmeli.

SINANMIŞ MODEL

Sık sık tekrarlıyorum. Türkiye’nin başarılı olması ve zafere ulaşması için yapacağı iş belli. Rusya, İran, Irak Merkezi Hükümeti ile birlikte hareket etmek. Bunun yolu da Esad yönetimi ile işbirliğinden geçiyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’nin ikiyüzlülüğü 26 Nisan 2024 | 252 Okunma ABD tehlikeli bir kumar oynuyor… 25 Nisan 2024 | 1.174 Okunma ABD: Asker yerine kurşun gönderiyoruz 24 Nisan 2024 | 352 Okunma Amerikancıların heyecanlanması iktidarı uyarmalı 22 Nisan 2024 | 533 Okunma AK Parti’de pusuda bekleyenler… 21 Nisan 2024 | 2.383 Okunma