İsmet Özçelik Aydınlık Gazetesi

AKP’den ABD’ye 'can suyu'

ABD “kimyasal silah” bahanesiyle Suriye’yi cezalandıracağını ilan etti. Savaş gemilerini bölgeye gönderdi. Dün sabah da vurdu. Almanya saldırıya soğuk. Fransa ve İngiltere ise ortak. Asıl önemli olan bölge...

15 Nisan 2018 | 808 okunma

ABD “kimyasal silah” bahanesiyle Suriye’yi cezalandıracağını ilan etti. Savaş gemilerini bölgeye gönderdi. Dün sabah da vurdu. Almanya saldırıya soğuk. Fransa ve İngiltere ise ortak.
Asıl önemli olan bölge ülkelerinin tavrı. Özellikle de Türkiye’nin.

MASA GEREKÇESİ

Libya saldırısı ve Suriye operasyonunun ilk günlerinde Batı’nın tankına, savaş uçağına, gemisine binenler, uyarılara, “İşin içinde olmazsak sonra masada olamayız” karşılığını veriyorlardı.
“Türkiye’nin başını belaya sokacaksınız, bölgeyi ateşe atıyorsunuz” dediğimizde, “Merak etmeyin bu iş birkaç ayda biter, bu kez kazanacağız” karşılığını veriyorlardı.
Ama fena çuvalladılar.

TARAFSIZLIK MODASI

O günlerde ABD’nin yanında saf tutanlar şimdi “tarafsızlık” modasına kapıldılar. Dün masada olmaktan söz edenler, bugün “Türkiye tarafsız kalmalı” diye ortaya çıktılar. 2011’de ABD istediği için Suriye sınırının teröristlere açılmasını isteyenler, 2018’de ABD için “tarafsız”lar.
Beştepe’deki bazı danışmanların bu işte başı çektiği anlaşılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Başbakan Binali Yıldırım’ın, Dışişlerinin açıklamalarında da “tarafsızlık” havası esti.

TARAFSIZLIK ABD TARAFTARLIĞI

Oysa ki Suriye’de iki taraf var. Biri ABD-İsrail tarafı, diğeri Suriye ve bölge ülkeleri. Üçüncü bir taraf yok. Suriye’de tarafsız kalmak son tahlilde “ABD-İsrail tarafında” olmaktır.
Bölgede ABD saldırıları durdurulmazsa hedef belli. En &ou...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP'nin yeni 'Masa'sı 03 Mayıs 2024 | 438 Okunma Ekonomik kriz güvenlik sorunu 02 Mayıs 2024 | 817 Okunma ABD’de dip dalga ve üniversitelerde isyan 01 Mayıs 2024 | 333 Okunma Erdoğan’ın iptal edilen ABD ziyareti! 29 Nisan 2024 | 4.859 Okunma ABD’nin erken seçim tehdidi 28 Nisan 2024 | 1.648 Okunma